Metrofirma sendt til inkasso

Det portugisiske metrofirma Cinterex får nu en inkassosag på halsen. Firmaet indgik for kort tid siden et forlig med 3F efter firmaet blev taget i at underbetale portugisiske arbejdere på metrobyggeriet i København. Cinterex skal betale 375.000 i kr. i bod, men pengene er ikke betalt, så nu ryger sagen til inkasso. Det skriver Fagbladet 3F.

Foto: TV2/Lorry

Ifølge forliget skal Cinterex betale beløbet over tre omgange. De første 125.000 kom i maj. De næste 125.000 skulle betales den 21. juni. Men de penge er ikke kommet.

- Vi kører en faglig sag, fordi de bryder overenskomsten. Den skulle være endt i en faglig voldgift, hvor det hele ville være blevet belyst. I stedet bliver der lavet et forlig, som de så ikke efterlever. Det er useriøst, siger Ebbe Dalgaard, faglig sekretær i 3F BJMF.

Det er Dansk Byggeri, der har forhandlet forliget på vegne af Cinterex. Her forstår man heller ikke, hvorfor pengene ikke er betalt.

- Jeg er ved at undersøge sagen. Når der er lavet en aftale, så der skal selvfølgelig betales, siger Thorsten Wilstrup, afdelingschef i Dansk Byggeri.

Copenhagen Metro Team (CMT), som er hovedentreprenør på byggeriet, siger, at de har fået bekræftet, at pengene er betalt. 3F har også fået en udskrift på en bankoverførelsen, men kvitteringen er printet, før overførslen er ekspederet. Og pengene er ikke gået ind, som de skulle.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik