Metroen om kritik: Vi har 55 millioner glade passagerer

Ifølge Metroselskabet er Produktivitetskommissionen for enøjet i sin beskrivelse af metroen som "urentabel".

Metroselskabet går i rette med Produktivitetskommissionen, der i sin længe ventede rapport om den danske infrastruktur stempler de københavnske metrobyggerier som "urentable".

- Produktivitetskommissionen har fremlagt en rapport, som vi ser frem til at læse. Det er dog vigtigt at understrege, at rapporten kun ser på produktivitet, siger Metroselskabets administrerende direktør, Henrik Plougmann Olsen.

- Normalt ville man jo se på hele afkastet af investeringen: Byudvikling og vækst, tiltrækning af erhvervsliv og ejendomspriser. Alle disse aspekter har kæmpestor værdi både for den enkelte borger og for samfundet som helhed, siger han.

For snæver en betragtning

Kommissionen skriver i sin 128 sider lange analyserapport, at "størstedelen af letbaneprojekterne og alle metroprojekterne er urentable".

- Når ingen af projekterne er samfundsøkonomisk rentable, skyldes det, at metroprojekter er dyre at anlægge, fordi de primært kører i borede tunneler, konkluderer kommissionen.

Men det er for snæver en betragtning, mener Metroselskabet:

- Alle, der bevæger sig rundt i København, kan jo se, hvilken gevinst metroen og anden højklasset transport har været for hovedstadsområdet, siger han.

- Vi ved, at det har afgørende betydning både for virksomheder og borgere, hvor langt der er til nærmeste metrostation. Jeg tror ikke, at vores 55 millioner årlige passagerer ser metroen som en håbløs investering, siger Henrik Plougmann Olsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere