Metrobyggeriet må ikke larme i weekenden

Københavns Kommune giver Metro-byggepladser påbud om, at stoppe larmen om aftenen og i weekenden.

Foto: TV2/Lorry

Københavnerne slipper nu for at høre støjende larm fra

Metrobyggeriet om aftenen og i weekenden.

Københavns Kommune har givet fire af Metro-byggepladserne påbud om at skrue ned for støjen.

Kommunen kræver, at det larmende arbejde kun finder sted mellem klokken 7 om morgenen og klokken 18 aften. Desuden må der ikke støjes i weekenden.

- Vi har stor forståelse for frustrationerne hos naboerne til byens mange

metrobyggepladser, siger Jens Elmelund, udviklingsdirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen.

- København får ikke en ny metro, uden det kommer til at støje. Men københavnerne skal selvfølgelig have så gode vilkår som muligt, mens det står på,

Foreløbig er fire byggepladser underlagt nye regler

De fire byggepladser, der er omfattet af de nye regler, er byggerier ved Stampesgade, Marmorkirken, på Sønder Boulevard samt Nuuks Plads.

Kommunens afgørelse er en følge af nye regler, så metrobyggerier ikke længere reguleres af generelle regler, men i stedet blive sagsbehandlet individuelt.

Når arbejdet med metroen skrider frem på de øvrige byggepladser i København, får de også påbud om, hvornår arbejdet må støje der.

Kommunen vil måle støjen en gang om ugen

Metroselskabet havde søgt om tilladelse til at arbejde om lørdagen og frem til klokken 20 på hverdage. Men blandt andet på baggrund af høringssvar fra naboer er der ikke givet grønt lys for det.

- De to timer om aftenen betyder rigtig meget for mange familier. Derfor skal der være en særdeles god grund til at give tilladelse til at støje i det tidsrum. Det er selvfølgelig vigtigt, at det støjende arbejde bliver afsluttet så hurtigt som muligt, men her har vi vurderet, at hensynet til naboerne vejer tungere, siger Jens Elmelund.

Københavns Kommune vil nu løbende og mindst en gang om ugen indhente støjmålinger fra byggepladserne. Desuden vil kommunen føre aktivt tilsyn med, at de enkelte byggepladser overholder de nye regler.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik