Metro skal aflaste udsatte naboer

Trods påstande om det modsatte har Metroselskabet pligt til at aflaste de byggeriudsatte borgere med værerum eller genhusning. Men Metroselskabets direktør melder stadig hus forbi. Det skriver Politiken tirsdag.

Foto: TV2/Lorry

Metroselskabet har flere gange i Politiken fastslået, at det inden for lovens rammer ikke af egen drift kan hjælpe de belastede naboer yderligere. I stedet henvises folk, der ønsker erstatning eller genhusning, til Ekspropriationskommissionen. Men den udmelding er i strid med gældende regler og rammerne for byggeriet.

Se indslag: Metrobyggeri overskrider støjgrænser

Se indslag: 90 støjramte familier må dele aflastningslejlighed

»Det er helt enkelt noget vrøvl. Metroselskabet har ikke ret i, at lovgivningen forhindrer, at Metroselskabet genhuser støjplagede borgere«, siger professor Peter Pagh, der er ekspert i nabo- og forvaltningsret ved Københavns Universitet, til Politiken.

Metroselskabets direktør holder fast i, at det ikke af egen drift kan eller skal gøre mere for naboerne.

»Vi er meget optagede af at hjælpe naboerne ved at gennemføre byggeriet, så det er mindst indgribende. Men når vi snakker genhusning og så videre, træffes beslutningerne af kommissionen. Eller der kan være elementer, hvor kommunerne kan sige, de vil gøre noget ekstra for naboerne«, siger Henrik Plougmann Olsen til Politiken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik