Metro-firma smider danske ansøgninger i skraldespanden

Det portugisiske metrofirma Cinterex fik henvendelser fra mere end hundrede interesserede ansøgere, da de i januar søgte folk til byggeriet af Københavns Metro.

Men ingen af ansøgerne blev ansat. Det oplyser Torsten Davidsen fra Systempartner, som stod for rekrutteringen, til Fagbladet 3F.

Det portugisiske firma valgte at smide de danske ansøgninger ud og benytter sig i dag i stedet af arbejdskraft fra hjemlandet.

Cinterex er underentreprenør for Copenhagen Metro Team (CMT).

Kommunikationschef i CMT, Jens Munch, forklarer, at de danske ansøgere var for dyre.

- Det er korrekt, at Cinterex forsøgte at finde dansk arbejdskraft, da de skulle ansætte betonarbejdere. Men det viste sig, at de danske ansøgere ikke var indstillet på at arbejde til den overenskomstmæssige løn, der blev tilbudt, skriver han i en mail.

Faglig sekretær hos 3F BJMF Elo Hansen mener, at det portugisiske firma har været ude i et reklamestunt, der skulle vise villighed over for at bruge dansk arbejdskraft.

- Man søger kvalificeret arbejdskraft, får mange ansøgninger, og så vælger man alligevel at hente udlændinge ind. Det undrer mig dybt. Jeg kender til flere, der har søgt, som var yderst kvalificerede, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20_percent

playDenne hund kan snuse sig frem til skimmelsvamp

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere