Metro-byggeri truer cykel-VM

Verdensmesterskabet i landevejscykling bliver den helt store sportsbegivenhed i Danmark og Københavns-området i 2011.
Men udbygningen af hovedstadens metro kan imidlertid komme til at volde den stort anlagte enkeltstartsdisciplin med opløb på H.C. Andersens Boulevard ved Københavns rådhus så voldsomme praktiske problemer, at arrangørerne i værste fald kan blive tvunget til at flytte denne del af VM-arrangementet udenfor centrum, måske til Strandvejen nord for København.
»Men jeg håber ikke, det bliver aktuelt. Vi arbejder stadig på at finde en løsning omkring Rådhuspladsen. Det vil være det absolut bedste for VM-begivenheden«, siger Jesper Worre, direktør i Danmarks Cykle Union.
Da unionen fik tildelt VM-værtskabet, der også tæller de individuelle landevejsløb - og de er placeret på en rundstrækning i Rudersdal kommune i Nordsjælland og omfatter bl.a. Geels Bakke som 'bjergindslag' - var man ikke klar over udvidelsen af metroen. Og de store anlægsarbejder bliver nu en praktisk forhindring for enkeltstartsløbene.
»Den nye metrolinje kommer til at medføre en masse gravearbejde og ændrede ledningsføringer, og det kommer også til at påvirke H.C. Andersens Boulevard«, siger Hugo Præstegaard, der er områdechef i Center for Veje, Københavns kommune.
»Vi går stadig efter at gennemføre enkeltstartsløbene med mål tæt ved Rådhuspladsen, men vi kan ende med en gordisk knude. Det er meget uheldigt med sammenfaldet mellem VM og metroarbejdet, men vi giver ikke op endnu«

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik