Mestrene slap med skrækken mod Køge

FC København vandt 4-2 hos HB Køge, men blev undervejs presset hårdt af Superliga-oprykkerne.

FC København er tilbage som etter i Superligaen, efter at københavnerne søndag slog oprykkerne fra HB Køge med 4-2.
Pape Pate Diouf, Cesar Santin, Morten Nordstrand og Claudemir scorede målene i sejren, der sender FCK til tops med 10 point efter de fire første spillerunder.
Selvom oprykkerne ydede modstand, så kunne sejren sagtens være blevet større, da gæsterne fra hovedstaden brændte flere store chancer. Dame N'Doye misbrugte blandt andet et straffespark i slutfasen.
De forsvarende mestre var især overlegne i forbindelse med standardsituationer. Hjørnespark og lange indkast fra Claudemir var det rene gift for HB Køges forsvar og den klejne målmand, Morten Haastrup.
Det var netop et hjørnespark, der førte til københavners første scoring ved Pate Diouf. Senegaleseren kunne umarkeret heade FCK foran med 1-0 ved bageste stolpe efter 20 minutter.
Trods nederlaget så havde HB Køge stor ære af kampen. Oprykkerne gjorde flere gange ondt på FCK - især den lille nigerianske angriber Adeola Runsewe.
Allerede efter et par minutter havde Runsewe banket bolden forbi Johan Wiland i FCK-målet, men desværre for værterne så prellede afslutningen af på stolpen.
Umiddelbart efter pausen fik Andreas Sørensen udlignet til 1-1, da han var først over en nedfaldsbold efter et hjørnespark. FCK-spillerne var rystede, men kom alligevel på 2-1 ved Cesar Santin efter en time.
De fleste troede affæren var afgjort, da indskiftede Morten Nordstrand 10 minutter før slutfløjt øgede til 3-1, men næ-nej. Få øjeblikke senere havde Tobias Thomsen reduceret til 2-3 for de hårdtkæmpende værter og igen skabt spænding om udfaldet.
Værterne satsede alt på at få uafgjort, hvilket fik den konsekvens, at Claudemir i overtiden kunne slå FCK-sejren fast på et kontraangreb.
HB Køge er med nederlaget fortsat uden point i Superligaen.