Mere rengøring samler støv

Ventetid: Et dagligt bad og rengøring hver 14. dag hos ældre i Allerød lader vente på sig. Det er en urimelig situation, mener Ældre Sagen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Foto: Lorry

75-årige Arly Christensen fra Allerød har i tre år fået rengøringshjælp.

Han havde set frem til, at nullermændene i hjørnerne skulle blive mindre, når han fra 1. januar kunne få rengøring hver 14. dag i stedet for hver tredje uge. Byrådet i Allerød besluttede i august at hæve serviceniveauet, så ældre fra 1. januar fik mulighed for at komme i bad hver dag og få gjort rent hver 14. dag i stedet for hver tredje uge.

Det er dog endnu ikke en realitet, da Arly Christensen og cirka 80 andre borgere venter på at blive revisiteret af Allerød Kommune.

- Vi har taget de borgere med de mest komplekse behov først. Det er de borgere, som både får bad og rengøring og er svage. Dem har vi prioriteret at besøge først, siger Birgitte Harild, leder af visitationen i Allerød Kommune.

Hun forventer, at man vil være færdig med at revisitere i løbet af en måneds tid.

Vi kan ikke være det bekendt, siger formand

Formand for sundheds- og velfærdsudvalget i Allerød, Jesper Hammer (DNA), er ikke tilfreds med, at borgerne må vente så længe.

- Jeg synes ikke helt, vi kan være det bekendt, men det er en benhård prioritering af midlerne inden for servicerammen. Forvaltningen har gjort deres bedste, mener Jesper Hammer.

Ældre Sagen er heller ikke imponeret over ventetiden.

- Det er ærgerligt og ubehageligt for de ældre mennesker, som har en forventning om, at de er i en situation, hvor der er et bedre serviceniveau på vej. Det er ikke rimeligt og man føler det ikke værdigt, siger Olav Felbo, chefkonsulent i Ældre Sagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik