Mere larm fra håndværkere i København

Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune vil tillade, at der arbejdes med støjende byggeri også om lørdagen i Hovedstaden, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Udvalget ønsker at udvide de såkaldte normale arbejdstider, hvilket vil betyde, at byggeriet i højere grad kan udføre en række støjende opgaver, som de må nu - inden for de normale arbejdstider.
I forslaget indgår både en udvidelse om aftenen og om lørdagen af den normale arbejdstid. I dag er den normale arbejdstid hverdage fra klokken syv til klokken 18, og intet arbejde i weekenden. Men det nye forslag fra udvalget vil betyde, at normal arbejdstid udvides til klokken 19 om aftenen i stedet for som i dag klokken 18 på almindelige hverdage, og som noget nyt skal lørdag mellem klokken otte og 17 også være normal arbejdstid.
Medlem af Teknik- og Miljøudvalget fra De Konservative, Jacob Næsager, er meget opmærksom på støjen i København. Han har netop sat det på dagsorden til udvalgets næste møde den 23. januar. Men trods bekymring bakker han dog op bag forslaget.
- Udgangspunktet er, at det skal være muligt at få nogle af de mange bygge- og anlægsopgaver i København gjort færdigt hurtigst muligt. Og derfor er det oplagt at udvide den såkaldte normale arbejdstid. Dog så jeg gerne, at der kommer nogle undtagelsesmuligheder ved opgaver i nærheden af beboelse, siger han.
Det er Teknik- og Miljøforvaltningens vurdering, at borgerne generelt accepterer, at bygge- og anlægsaktiviteter, der foregår inden for den gældende normale arbejdstid, kan støje meget. Til gengæld er tolerancen for støj uden for normal arbejdstid meget lav.
Forvaltningen vurderer, at en udvidelse som foreslået af den normale arbejdstid vil medføre en forøgelse af borgerklagerne med omkring 30 procent.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere