Mere kontrol med lukkedage i København

Københavns Kommune overholder ikke lovgivningen, når det gælder lukkedage. Sådan lyder det fra Københavns Forældre Organisation. KFO har ved at love anonymitet til kommunens institutioner fundet ud af, at 68 ud af 115 daginstitutioner i København har flere end de 9 lukkedage om året, som de har ret til.

I første omgang afviste Børne- og ungeborgmester Anne Vang KFO?s tal, men efter at P4 København i morges fortalte om kritikken fra KFO, har borgerrådgiver Johan Busse meddelt, at der nu bliver sat en kommunal undersøgelse om antallet af lukkedage i gang.
"Det, jeg vil bede om svar på, er, om det kan være rigtigt, at der er så mange daginstitutioner i Københavns Kommune, der holder lukket flere dage end de har lov til efter Borgerrepræsentationens beslutning - og om de holder lukket på dage, de ikke er berettiget til,"siger Johan Busse til P4 København.
Johan Busses udmelding får nu Børne-og ungeborgmester Anne Vang til at reagere - hun vil forsøge at finde hoved og hale i antallet af lukkedage.

"Man må ikke holde flere lukkedage, end vi har aftalt - det kan vi selvfølgelig ikke have. Derfor har jeg tænkt mig at indføre en indberetningspligt, så alle institutioner skal melde ind med, hvilke dage de konkret har tænkt sig at holde lukket. Så er det jo bare at tælle dem, og så ved vi, hvor vi skal følge op," siger Anne Vang til P4 København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere