Melodi Grand Prix sender hotelpriser på himmelflugt

Melodi Grand Prix er lige om hjørnet, og det betyder, at der om kort tid kommer et stort rykind af turister.

Hotel Skt. Petri i indre København Foto: TV2/Lorry

Men hvis man ikke lige har gæstfrie venner eller familie i byen, så skal turisterne nok indstille sig på et særdeles dyrt ophold.

Flere københavnske hoteller hæver nemlig priserne til det dobbelte i dagene, hvor sangfesten afholdes, skriver DR P4 København.

P4 København har kigget på hotelpriserne på hjemmesiden Hotels.com og tjekket gennemsnitsprisen på 15 tilfældigt udvalgte hoteller.

Her i februar er gennemsnitsprisen for et hotelværelse til to personer knap 1200 kroner pr. nat, mens det koster knap 2200 kroner under Grand Prixet.

Horesta: Normalt at priserne går op

Prisfesten kommer dog ikke bag på formand for hotellernes brancheforening Horesta, Jens Zimmer Christensen.

- Det er jo ganske normalt, at priser på hotelværelser går op, når der er stor efterspørgsel og går ned når efterspøgslen daler, siger han til DR P4 København, og fastslår, at skruer hotellerne prisen for højt op, så må de også selv tage konsekvensen, hvis gæsterne svigter dem.

Samme melding kommer fra cheføkonom i Forbrugerrådet, Martin Salamon.

- At hotellerne sætter prisen gevaldigt op, når der kommer en kæmpe efterspørgsel, det er jo en del af markedspladsen med efterspørgsel og udbud, siger han til DR P4 København, og fastslår at det er helt lovligt, men ærgerligt for turisterne.

Priserne lader ikke til at skræmme turister væk

- Det er selvfølgelig altid ærgerligt at komme til en by og opleve, at man skal betale mere. Jeg tror godt, at man som turist forstår, hvorfor det er sådan, og det er jo ikke byens skyld, men fordi der er en mulighed for højere indtjening. Men jeg tror nok, at hvis de synes om byens, så kommer de jo nok igen, siger han til DR P4 København.

De høje priser ser dog ikke ud til at skræmme de mange turister væk, for mange af hotellerne er allerede fuldt bookede under grandprixet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik