Mecom beholder Berlingske - stopper salgsproces

Mecom dropper planen om at sælge hele Berlingske Media, fremgår det af selskabets kvartalsregnskab.

Mecoms bestyrelse har besluttet, at det er mere attraktivt for aktionærerne at beholde Berlingske Media i stedet for at sælge hele den danske mediekoncern, der blandt andet udgiver aviserne Berlingske, BT, Weekendavisen og Århus Stiftstidende.

Det fremgår af kvartalsregnskabet fra Mecom Group, der nu stopper salgsprocessen af sine aktiviteter i både Holland og Danmark. De bud, som Mecom har fået på de danske medier, har simpelthen ikke været gode nok.

- Bestyrelsen og dens rådgivere har konkluderet, at på baggrund af de tilbud, den har modtaget, vil bortskaffelsen af disse selskaber ikke generere attraktiv værdi for gruppens aktionærer, skriver det britiske selskab.

Salgsplaner blev offentliggjort i sommeren 2012

Der er dog først nogle forhandlinger om salg af dele af Berlingske, som skal afsluttes.

- Gruppen fortsætter diskussioner med mulige købere af visse forretninger i Danmark og vil færdiggøre disse salg, hvis der kan opnås enighed om passende pris og betingelser, skriver Mecom.

I sommeren 2012 kom det frem, at Mecom havde planer om at sælge ud af koncernens aktiver. Processen gik for alvor i gang i januar i år, hvor Mecom meddelte, at man ville åbne regnskabsbøgerne for en mindre gruppe af potentielle købere.

Både danske og udenlandske købere på tale

Der har gennem processen været flere købere på tale - både danske og udenlandske medier, kapitalfonde og udenlandske investorer, og en del af Mecoms aktiver i Danmark er solgt fra.

Senest i september solgte Mecom Berlingskes halvdel af Syddanske Medier, der blandt andet står bag avisen JydskeVestkysten, samt fem lokale ugeaviser i Syd- og Sønderjylland.

Samtidig takkede Mecom dog nej til bud fra lokale medier på koncernens mediehuse i Aarhus, Holstebro og Viborg.

Kort forinden blev også Berlingske Medias halvdel af boligsiden Boliga solgt fra.

Adm. direktør hos Mecom forlader sin stilling

Mecom kommer ud af tredje kvartal med et resultat før skat på 20,3 millioner euro svarende til cirka 151 millioner kroner. Det er næsten 10 millioner kroner mere end samme periode i 2012.

Af kvartalsregnskabet fremgår det, at Mecom indtil nu i 2013 har solgt aktiver fra i Danmark og Holland for 66 millioner euro svarende til 492 millioner kroner.

Af regnskabet fremgår det også, at Mecoms administrerende direktør Stephen Davidson forlader sin stilling ved udgangen af oktober, uden at der indsættes en afløser på posten.

Investorerne tog godt imod kvartalsregnskabet. Tirsdag formiddag steg Mecoms aktier 38 procent på børsen i London.

Berlingske Media

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere