Mecom beholder Berlingske - stopper salgsproces

Mecom dropper planen om at sælge hele Berlingske Media, fremgår det af selskabets kvartalsregnskab.

Foto: TV2/Lorry

Mecoms bestyrelse har besluttet, at det er mere attraktivt for aktionærerne at beholde Berlingske Media i stedet for at sælge hele den danske mediekoncern, der blandt andet udgiver aviserne Berlingske, BT, Weekendavisen og Århus Stiftstidende.

Det fremgår af kvartalsregnskabet fra Mecom Group, der nu stopper salgsprocessen af sine aktiviteter i både Holland og Danmark. De bud, som Mecom har fået på de danske medier, har simpelthen ikke været gode nok.

- Bestyrelsen og dens rådgivere har konkluderet, at på baggrund af de tilbud, den har modtaget, vil bortskaffelsen af disse selskaber ikke generere attraktiv værdi for gruppens aktionærer, skriver det britiske selskab.

Salgsplaner blev offentliggjort i sommeren 2012

Der er dog først nogle forhandlinger om salg af dele af Berlingske, som skal afsluttes.

- Gruppen fortsætter diskussioner med mulige købere af visse forretninger i Danmark og vil færdiggøre disse salg, hvis der kan opnås enighed om passende pris og betingelser, skriver Mecom.

I sommeren 2012 kom det frem, at Mecom havde planer om at sælge ud af koncernens aktiver. Processen gik for alvor i gang i januar i år, hvor Mecom meddelte, at man ville åbne regnskabsbøgerne for en mindre gruppe af potentielle købere.

Både danske og udenlandske købere på tale

Der har gennem processen været flere købere på tale - både danske og udenlandske medier, kapitalfonde og udenlandske investorer, og en del af Mecoms aktiver i Danmark er solgt fra.

Senest i september solgte Mecom Berlingskes halvdel af Syddanske Medier, der blandt andet står bag avisen JydskeVestkysten, samt fem lokale ugeaviser i Syd- og Sønderjylland.

Samtidig takkede Mecom dog nej til bud fra lokale medier på koncernens mediehuse i Aarhus, Holstebro og Viborg.

Kort forinden blev også Berlingske Medias halvdel af boligsiden Boliga solgt fra.

Adm. direktør hos Mecom forlader sin stilling

Mecom kommer ud af tredje kvartal med et resultat før skat på 20,3 millioner euro svarende til cirka 151 millioner kroner. Det er næsten 10 millioner kroner mere end samme periode i 2012.

Af kvartalsregnskabet fremgår det, at Mecom indtil nu i 2013 har solgt aktiver fra i Danmark og Holland for 66 millioner euro svarende til 492 millioner kroner.

Af regnskabet fremgår det også, at Mecoms administrerende direktør Stephen Davidson forlader sin stilling ved udgangen af oktober, uden at der indsættes en afløser på posten.

Investorerne tog godt imod kvartalsregnskabet. Tirsdag formiddag steg Mecoms aktier 38 procent på børsen i London.

Berlingske Media

FAKTA: Berlingske Media er Danmarks ældste mediehus
Berlingske Media, der fortsat skal blive i Pilestræde, står for over 200 trykte og digitale udgivelser.

Hermed et overblik over Berlingske Medias historie, nu da Mecom har droppet at sælge mediehuset:

* Ernst Henrich Berling udgiver i 1749 den første udgave af Den Berlingske Avis i København. Avisen skifter siden navn til Berlingske Tidende.

* I 1914 bragte avisen for første gang et foto, og to år senere i 1916 udkom B.T. for første gang.

* Berlingske starter Jyske Tidende, der nu er en del af det fusionerede JydskeVestkysten.

* I 1964 er Berlingske Tidende Danmarks største dagblad og B.T. det næststørste. Med over 3000 medarbejdere er virksomheden en af landets største.

* 1971: Berlingske Aftenavis bliver til Weekendavisen.

* 1977: Rationaliseringsplaner og indførelse af ny teknik ender i en 141 lang typografstrejke, der lammer Berlingske Tidende, B.T. og Weekendavisen.

* I 1982 er ejerkapitalen tabt og Berlingske er på randen af konkurs. Landsretssagfører Kristian Mogensen retter henvendelse til en række investorer for at få kapital tilført. Redningsaktionen lykkes og især Mærsk Mckinney Møller skyder millioner i avisen.

* I 1999 under chefredaktør Peter Wivel udgiver avisen en kulegravende artikelserie om Riffelsyndikatet, der solgte våben til tyskerne under Anden Verdenskrig. Firmaet var dengang ejet af A.P. Møller. Da den første artikel bliver trykt, reagerer Mærsk Mc-Kinney Møller ved at sælge sine aktier.

* 2000: Norske Orkla køber Berlingske, som bliver en del af Orkla Media, en af Nordens fem største mediegrupper.

* I 2006 køber det britiske medieselskab Mecom Berlingske, der nu ejer en lang række danske medier.

* I dag ejer Berlingske Media blandt andet Berlingske, BT, Weekendavisen, Århus Stiftstidende, sporten.dk og business.dk, Berlingske Nyhedsbureau, Radio24syv, aok.dk, sporten.dk og Randers Amtsavis.

* Berlingske Media har i dag omkring 2100 medarbejdere og omsatte i 2012 for næsten 2,8 milliarder kroner.

* I alt står Berlingske Media for over 200 trykte og digitale udgivelser, men har i løbet af i år skilt sig af med sit delejerskab i JydskeVestkysten og boligsiden Boliga samt solgt en række lokalaviser til Sjællandske Medier A/S.
/Ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik