McDonald's-ansatte: Vi ændrer dato og bruger gamle råvarer

Efter metroxpress tirsdag beskrev, hvordan McDonald's sælger burgere, der har ligget i meget længere tid end de lovede 10 minutter, har 52 McDonald's-medarbejdere henvendt sig til avisen med nogle grimme oplysninger.

Otte af dem fortæller, at de får eller har fået ordrer på at bruge gamle råvarer i burgerne.

»Så vi spiser her aldrig. Vi tør ikke,« fortæller to medarbejdere fra McDonald's på Københavns Hovedbanegård.

»Det er så klamt,« siger en tredje.

Metroxpress har mødt alle tre og set billedokumentation for, at der bliver brugt råvarer med overskreden holdbarhed.

Fra Frederikssund lyder der også advarsler.

»Når først man ser, hvad der foregår ude bagved - i køkkenet, så spiser man aldrig på McDonald's,« forsikrer en ansat, som arbejdede på McDonald's i Frederikssund i tre år, men for nylig sagde op.

»Kun, hvis det var åbenlyst råddent eller ildelugtende, blev mad kasseret,« siger hun.

»Sådan foregår det stadig. Og det sker efter ordre fra restaurantchefen,« siger en nuværende McDonald's-medarbejder i Frederikssund.

Medarbejderne ønsker at være anonyme af frygt for at blive retsforfulgt af McDonald's. Katja, som ikke ønsker sit efternavn i avisen, har arbejdet i tre McD-restauranter i København.

»Hvis eksempelvis salat, kød, mayonnaise og brød bliver for gammelt, så skulle vi bruge det alligevel,« siger hun.

Fødevarekspert Orla Zinck er rystet.

»Det er ulækkert, ulovligt og udtryk for en elendig forretningsmoral,« siger han til metroxpress.

Fødevarestyrelsens fødevarechef, Bjørn Wirlander, slår fast, at det er i strid mod reglerne, at bruge fødevarer, hvor holdbarheden er udløbet - uden at der forinden er lavet en grundig faglig vurdering.

Det er i øvrigt ikke kun McDonald's på Københavns Hovedbanegård, der sælger burgere, som er ældre end de 10 minutter, som McDonald's lover.

Metroxpress fik i går henvendelser fra 17 nuværende og forhenværende McDonald's-medarbejdere, som siger, at der mange steder bliver solgt - eller er blevet solgt - burgere, der burde være kasseret.

»Man var ligeglad med, hvor længe maden var på varmeapperatet,« oplyser Steffen Dons, der har arbejdet på McDonald's på Amagerbrogade.

Samme oplysninger kommer fra Køge, Fredericia og Aarhus.

»Vi er ved at undersøge de påstande netop nu, for det er jo ganske alvorlige beskyldninger. Vi kan slet ikke genkende den indstilling til håndtering af fødevarer, der bliver beskrevet, og den er stik mod reglerne og alt, hvad vi står for hos McDonald's, hvis det er rigtigt,« siger Stine Green Paulsen, kommunikationsdirektør, McDonald's Danmark, til metroxpress.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik