Mattias Tesfaye dropper SF og er nu socialdemokrat

Mattias Tesfaye er endegyldigt fortid i SF. Han melder sig ind Socialdemokraterne.

SF's tidligere næstformand Mattias Tesfaye har meldt sig ind hos Socialdemokraterne, meddeler han på Twitter.

- Har trykket på knappen. Er nu medlem af Socialdemokraterne. Og kan se håndbold med god stemning i maven, skriver han.

Tesfaye blev næstformand for SF sidste år på landsmødet, men har siden valget af Annette Vilhelmsen som formand i stedet for Villy Søvndal udtrykt skepsis om SF's nye kurs.

Tesfaye støttede Vilhelmsens modkandidat, sundhedsminister Astrid Krag og har siden sagt farvel til posten som næstformand.

- Siden jeg stoppede som næstformand i SF, har jeg brugt tiden på, at diskutere politik med gamle venner, familie og kolleger fra byggebranchen, og jeg er ikke i tvivl længere: Jeg er socialdemokrat, og har derfor meldt mig ud af SF og ind i Socialdemokratiet, skriver han på Facebook.

- Jeg er stolt af at blive en del af jeres fællesskab, og melder mig ind med ydmyghed og dyb respekt for partiets historie, og den vanskelige situation vores bevægelse står midt i.

- Mange danskere har berettiget høje forventninger til

Socialdemokraternes arbejde for at sikre beskæftigelse, en sund økonomi og en styrkelse af velfærdsstaten. Hvis jeg kan bidrage på nogen måde, står jeg altid til rådighed, siger han.

Ud over Tesfaye har også den vragede skatteminister og strateg Thor Möger Pedersen forladt SF-toppen. Han droppede for kort tid siden sit folketingskandidatur til fordel for en karriere som studievært på DR2.

Også Thor Möger Pedersens kæreste og tidligere folketingsmedlem for SF, Nanna Westerby, har trukket sin kandidatur til Københavns Borgerrepræsentation.

Også medlem af landsledelsen, Kasper Bjering Jensen, har som Tesfaye forladt partiet og har meldt sig ind i Socialdemokraterne.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Var det julemanden og hans rensdyr? Derfor cirkulerede mystisk lys over København

Demonstration mod ghettolisten

playTil kamp for Mjølnerparken: Ny liste er "urimelig, umenneskelig og diskriminerende"

20080102-145005-6-1920x1283we

Marginaler sender nyt boligkvarter på forhadt liste - nu reagerer borgmester

20191203-163142-2-1920x1279we

playHer er de: Flere boligområder ryger af forhadt liste - et nyt er kommet på


Lorryland


Forsiden lige nu

Se flere