Måtte kæmpe i fem år for at få sine penge

I mere end fem år har den nu 65-årige folkepensionist Jørgen Lykke Jensen fra Hundested kæmpet en indædt kamp mod Halsnæs Kommune, som han mener har brudt loven ved at tilbageholde to års kontanthjælp.

Og nu har han endelig fået ret, skriver Frederiksborg Amts Avis.
Men det krævede også en direkte ordre fra Beskæftigelsesankenævnet til Halsnæs Kommunes borgmester Helge Friis (S), før han fik lovning på sine penge, i alt 161.499 kroner.
Tilbage står spørgsmålet, om det var det hele værd. Jørgen Lykke Jensen måtte, for at få sine penge, igennem seks ankesager ved Beskæftigelsesankenævnet, han måtte gennem årene skrive utallige breve til stat, kommune, pressen og senere til Ankestyrelsen, han blev tvunget til at oparbejde en gæld på over 200.000 kroner og han lider i dag af en stressrelateret gigtsygdom, som han mener skyldes de mange strabadser.
- Ja, det har sgu været det hele værd. Vi mennesker må engang imellem modarbejde, når magthavere misbruger deres embede. Min sag er i hvert fald et bevis på, at det godt kan betale sig at tage kampen op for at kræve sin ret, siger Jørgen Lykke Jensen, der har tilbudt Halsnæs Kommune et forlig på i alt 449.000 kroner, så kommunen kan undgå en kommende retssag om erstatning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik