Matadors mor bliver støbt i bronze

Skaberen af Matador, Lise Nørgaard, bliver nu hædret i sin fødeby, Roskilde, skriver DAGBLADET Roskilde.

Vejlauget Gågaderne har taget initiativ til, at der bliver skabt en skulptur, der skal have plads i Algade og forestille Lise Nørgaard siddende på en granitbænk.

Skulpturen bliver i bronze og størrelsesforholdet 1:1, og Lise Nørgaard skal sidde i den ene side af den næsten to meter lange bænk, så der bliver plads til, at man kan sidde ved siden af hende.

- Vi er utroligt glade for, at Lise Nørgaard har sagt ja til at være med, siger formanden for vejlavet, Michael Gundersen, som fik ideen til Lise Nørgaard-skulpturen under et besøg i London, hvor man på Bond Street kan sætte sig på en bænk mellem bronzefigurer af Winston Churchill og Franklin D. Roosevelt.

- I Roskilde er vi alle fantastisk stolte af, at en stor personlighed som Lise Nørgaard er født i byen, og ideen er, at alle, der kommer i byen, skal kunne sætte sig ved siden af hende og få taget sit billede, siger Michael Gundersen.

Det bliver den fynske kunstner Mette Agerbæk, der skal lave skulpturen, der blandt andet vil blive dekoreret med titler på Lise Nørgaards mest kendte romaner.

Udsmykningen af bænkens sæde er hemmelig indtil videre, men kan næppe undgå at have reference til Matador.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik