Mastodont-hotel bliver filet lavere

Manden bag gigant-byggeriet Røde Port, arkitekt Claus B. Hansen, er ved at nå til enighed med Kulturarvsstyrelsen om højden på det hotel, som er en del at byggeprojektet ved Roskilde station, skriver DAGBLADET Roskilde.

Hotellets højde på 21 etager har været en trussel imod projektet, fordi Kulturarvsstyrelsen er af den overbevisning, at det vil give Roskilde Domkirke en så stor visuel konkurrence, at kirken kan risikere at miste sin plads på Unescos verdensarvsliste. Og byrådet har signaleret, at hensynet til domkirken vejer tungere end til hotelbyggeriet.
På den anden side har Røde Ports ophavsmand, arkitekt Claus B. Hansen, holdt fast i, at hotellet skulle være et højt og markant byggeri. Men efter et møde mellem arkitekten, Kulturarvsstyrelsen og Roskilde Kommune i denne uge er der udsigt til et kompromis.
Signalet fra Kulturarvsstyrelsen er, at et højt byggeri kan accepteres i forhold til Domkirken, som dog skal være synligt højere end hotellet. Og det har fået både kommunen og Claus B. Hansen til at tro på, at en løsning er inden for rækkevidde.
- Det var et positivt møde, og vi er nu i gang med at lave justeringer på hotellet, så det bliver knap så højt. Jeg regner med, tegningerne er klar i næste uge, og så må vi se, hvad Kulturarvsstyrelsen siger til dem, siger en fortrøstningsfuld Claus B. Hansen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere