Masser af job til fyrede på hospitaler

De hundredvis af social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker og andet sundhedspersonale, der i disse dage præsenteres for fyresedler på hospitaler i Region Hovedstaden, har sandsynligvis pæne chancer for at finde et job på et andet sygehus i regionen, det skriver Berlingske Tidende

Der er nemlig så stor udskiftning af personale på hospitalerne, at der konstant er et betydeligt antal ledige job i spil. Aktuelt er personale-omsætningen i regionen på hele 20 pct., hvilket betyder, at hver femte af de ca. 40.000 ansatte i løbet af ét år skifter til job på andre afdelinger, andre hospitaler i eller uden for regionen eller helt forlader faget.
»Vi tror på, at der i en lang række tilfælde vil komme nogle stillinger, som mange af de opsagte sandsynligvis vil være interesserede i at høre nærmere om og forhåbentlig også vil kunne besætte. Vi er meget interesserede i, at de pågældende skal bevare en tilknytning til regionen, og vi vil gerne give dem nogle reelle muligheder for, at det kan lade sig gøre,« siger HR-direktør Jørgen Schwensen, Region Hovedstaden. Forretningsudvalget i regionen forventes desuden i dag at give grønt lys for en tryghedsordning for de fyrede medarbejdere, som blandt andet indebærer, at de får fortrinsret til ledige stillinger i den forstand, at ledige stillinger først slås op internt til de pågældende medarbejdere. Udover en jobbørs etableres der også en såkaldt ressourcebank, hvor medarbejderne kan fremlægge deres CV for hospitaler, der står for at skulle ansætte folk, lige som de afskedigede medarbejdere tilbydes rådgivning og uddannelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere