Massefyring hos Scandlines

20 stillinger ryger på Scandlines' Helsingør-Helsingborg-overfart. Det blev oplyst sent mandag. Årsag til fyringsrunden er underskud på ruten. Det skriver Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

Foto: Lorry

På et Samarbejdsudvalgsmøde på Scandlines' dansk indregistrerede færge Hamlet mandag eftermiddag blev det oplyst, at rederiet hurtigst muligt vil lukke færgens restaurant, og samtidig foretage yderligere besparelser på blandt andet cafeteriaet.

Det betyder et farvel til omkring 20 faste stillinger.

- En række af stillingerne er i dag ubesatte, så der bliver tale om 16 fyringer, forklarer faglig konsulent Rudi Andreasen fra 3F Nordøstsjælland til Frederiksborg Amts Avis.

Blandt de fyrede er både svenske og danske ansatte, men flertallet er svenskere. De 16 ansatte arbejder i dag som kokke, tjenere, i cafeteriet og med rengøring.

- Der er tale om et yderligere tab af job, og det er særligt alvorligt lige nu, hvor det er svært at få et nyt, siger Rudi Andreasen.

Begrundelsen for fyringsrunden er, at overfarten i dag giver underskud.

I slutningen af 2009 blev restauranten også nedlagt på færgen Tycho Brahe, hvor omkring 25 medarbejdere blev fyret. Med denne senest annoncerede fyringsrunde vil der kun være restaurant på den ene af rutens tre store færger, som er svensk indregistrerede Aurora.

Scandlines er ejet af den britiske kapitalfond 3i og det tyske forsikringsselskab Allianz, som - ifølge artikler i internationale erhvervsmedier - forbereder et salg af selskabet først i det nye år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik