Mary har fået tvillinger

Kronprinsesse Mary har født tvillinger lørdag formiddag på Rigshospitalet.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Danmark har fået to nye medlemmer af det danske kongehus. Lørdag formiddag fødte kronprinsesse Mary tvillinger på Rigshospitalet.

Endnu har hoffet ikke oplyst kønnet på børnene, men det ventes, at kronprinsen selv vil fortælle om fødslen snarest.

Dermed har kronprinsesse Mary og kronprins Frederik udvidet børneflokken til fire. Foruden tvillingerne har de prins Christian på fem år og prinsesse Isabella på tre år.

De to nye i arvefølgen blev født på fødeafdelingen på Rigshospitalet. Her blev Mary indlagt tidligt lørdag morgen. Med sig havde hun kronprinsen, som ligesom ved Christian og Isabellas fødsler var med fra start til slut.

Tre jordemødre og to læger to imod de nyfødte. I spidsen klinikchef Morten Hedegaard, som de seneste uger har holdt sig klar til at assistere kronprinsessen sammen med professor, overlæge Peter Damm.

Desuden afdelingsjordemoder Birgitte Hillerup, som nu kan prale med, at hun har hjulpet hele Frederik og Marys børneflok til verden.
Også chefjordemoder Mette Simonsen er erfaren ud i kongelige fødsler, mens vicechefjordemoder Agnete Nørrelund var ny.

Efter fødslen rykker kronprinsparret og de nyfødte over på "lyserød stue" på barselsgangen, hvor der er god plads til at tage imod alle de gæster, som ventes de næste dage.

Ligesom andre nybagte tvillingforældre ventes de at opholde sig mellem fire og syv dage på hospitalet.

Ligesom læger og jordemødre er velkendte, gælder det samme for "lyserød stue", for det var her, kronprinsessen fødte Christian og Isabella.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik