Markant flere kom til skade i trafikken i København i 2018

Mens antallet af ulykker med dræbte og tilskadekomne er faldet eller stagneret i politikredsene omkring København, er tallet steget markant i Københavns politikreds.

Antallet af trafikulykker med dræbte og tilskadekomne steg markant i Københavns politikreds i 2018 i forhold til de fire foregående år.

Det viser en ny rapport fra Vejdirektoratet, hvor ulykkestal nuanceres per politikreds.

Her fremgår det, at antallet af personskade- og materielskadeulykker i Københavns politikreds faldt fra 2014 til 2017, men er steget markant i 2018 og er højere end i de foregående fire år.

I 2018 var der 496 personskadeulykker i Københavns politikreds - et antal, der er over 100 højere end 2017.

Syv personer mistede livet i trafikken, 271 kom alvorligt til skade, mens 218 kom lettere til skade. Sidste år var tallet fem dræbte, 199 alvorligt tilskadekomne og 174 lettere tilskadekomne.

Det er især cyklisterne, der fylder i den nye statistik fra Vejdirektoratet.

Stor forskel politikredsene imellem

Til sammenligning har politikredsene omkring København oplevet enten et lille fald i antallet af ulykker eller en stagnering i forhold til de fire tidligere år, viser rapporten.

Udviklingen i antallet af ulykker med personskade i Københavns politikreds.
Udviklingen i antallet af ulykker med personskade i Københavns politikreds.
Foto: Vejdirektoratet

- Der er mange regionale forskelle, som kan spille ind på ulykkestallene. I byerne er der for eksempel mange lette trafikanter og mange krydsningspunkter mellem trafikanterne, siger Marianne Foldberg Steffensen, der er leder af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling.

- Der er stor forskel på infrastrukturen i politikredsene som også har indflydelse på hvordan ulykkestallene ser ud. Det kan være en væsentlig faktor hvor meget landevej, der blandt andet er i kredsen. Vejdirektoratets rapport giver kommuner og politi et overblik over, hvordan udviklingen ser ud hos dem, og hvilke områder de bør være opmærksomme på.

Succes med cykelstier gav færre ulykker

Hillerød Kommune er en af de kommuner, hvor det er lykkedes at nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne faldet de seneste to år.

Her peger sektionsleder i Trafik, Vej og Park på, at prioritering af infrastrukturprojekter har haft en afgørende indflydelse.

- Vi har de seneste år afsluttet en lang række cykelstiprojekter langs landeveje mellem vores øvrige bysamfund og Hillerød By og i selve byen. Det øger trafiksikkerhed og tryghed og indsatsen fortsætter i de kommende år. Senest har vi foretaget sanering og forenkling af hastighedsskiltning samt prioriteret færdselskampagner højt, siger Ivan Christensen, sektionsleder i Trafik, Vej og Park, om Hillerød Kommunes trafiksikkerhedsindsats.

Københavns Vestegn har laveste antal ulykker per indbygger

Med 5,95 ulykker per 10.000 indbyggere ligger tallet for Københavns politikreds samtidig væsentligt højere end de omkringliggende politikredse, der dækker TV 2 Lorrys sendeområde.

I Midt- og Vestsjællands politikreds er tallet 3,62, i Nordsjællands politikreds er tallet 3,45, mens Københavns Vestegns politikreds har landets laveste ulykkestal med 3,03 ulykker per 10.000 indbyggere.

I 2018 havde Nordjyllands politikreds flest ulykker med dræbte og tilskadekomne i forhold til indbyggerantallet, nemlig 8,5 ulykker med personskade per 10.000 indbyggere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

ic4.jpg

Nye DSB-tog annonceres: 100 elektriske togsæt er på vej

000_1vo0qs-1920x1265we

Ny og hemmelig knap skal gøre livet lettere for dårligt gående

motorvej

Jubel og vrede over motorveje: 'Vi har kæmpet i 60 år for det her'

Hillerødmotorvejen

Se oversigten: Her er planen for milliardinvesteringer i infrastruktur i Region Hovedstaden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere