Marianne holder jul for dem som skal sidde alene

Marianne Vestergaard Nielsen skal ikke holde jul på den helt traditionelle måde, hun har valgt at samle enlige ældre borgere, som ellers havde udsigt til at sidde alene juleaften.

Til daglig driver Marianne Vestergaard Nielsen sin egen virksomhed, hvor hun hjælper ældre borgere, med at finde rundt i det digitale univers. Det var gennem sit arbejde, at hun opdagede, at der var et behov for en juleaften for enlige ældre.

- Jeg er overrasket over, hvor mange ældre mennesker, der faktisk skal sidde alene juleaften. Det kan der være flere grunde til, måske har børn eller børnebørn andre planer, eller også har de købt en rejse i julen og derfor skal den ældre sidde alene, siger hun til TV 2 Lorry.

Derfor har hun taget initiativ til en juleaften for friske seniorer i alderen 60-70 år, som mangler nogle at fejre julen sammen med. Men det med alderen er ikke mejslet i granit, Marianne Vestergaard Nielsen fortæller, at der også er en enkelt deltager på 86 år.

Pligtfri jul

Arrangementet kalder hun for Frijul 2015, og meningen er, at det skal være en pligtfri juleaften, ikke fordi man skal eller bør, men fordi man har lyst til det.

Marianne Vestergaard Nielsen mener, at der mangler et julearrangement om aftenen for ældre enlige. Røde kors har et julearrangement, men det slutter allerede kl. 15.30 forklarer hun.

Også flere kirker holder julearrangementer.

- men hvis man ikke er kristen eller føler en tilknytning til kirken, så er det ikke sikkert, at man har lyst til at gå derned.

Der findes julearrangementer for flere forskellige grupper blandt andet enlige, hjemløse og sociale udsatte. Gruppen af ressourcestærke og velfungerende ældre, som ikke nødvendigvis er udsatte, bare fordi de er

ældre, har ikke så mange muligheder.

Erhvervslivet bakker op

Det lokale handelsliv i Vanløse støtter julearrangementet, der bliver holdt på en restaurant i Vanløse. Støtten fra erhvervslivet betyder, at de ældre får julemaden, vin og transporten hjem for en egenbetaling på 100 kr.

Hvis man skal være alene juleaften eller kender nogen, der skal sidde alene, så kan der stadig klemmes et par ekstra gæster ind, fortæller Marianne Vestergaard Nielsen. Hvis man vil høre mere, må man gerne kontakte hende på tlf: 30 28 84 74.