Marco og familiens længe ventede eventyr sluttede brat i en naturpark

TV 2 Lorrys mangeårige vært, Marco Houlind, er ramt af det kaos, coronaviruset medfører. Sidste fredag måtte han sammen med familien haste hjem fra en rejse, der skulle have varet et halvt år.

Marco Houlind og familien boede på et hotel i Yosemite National Park i det nordlige Californien, da eventyret sidste fredag sluttede brat.

De havde været i området et par dage, og glædede sig til at nyde den spektakulære natur, som området er så kendt for, da de fik den afgørende besked.

- Jeg sad og chattede med en kollega, imens anbefalingen fra Udenrigsministeriet om, at alle danskere i udlandet skulle rejse hjem, kom. Jeg gik direkte ind til Marie, min kone, fortalte hende om myndighedernes anbefaling og spurgte hende: Hvad tænker du? Hun sagde: Vi skal hjem! Nu, siger Marco Houlind.

quote I virkeligheden var det, som om den der nagende tvivl, vi havde haft et par dage, forsvandt

Marco Houlind, vært og redaktør, TV 2 Lorry

Selvom familien var meget ærgerlige over at få deres livs eventyr afbrudt, var de på en måde også lettede over, at der endelig kom en afklaring.

- I virkeligheden var det, som om den der nagende tvivl, vi havde haft et par dage, forsvandt. Nu kom der nogen, og tog - i hvert fald den sidste del af - beslutningen for os. Så blev det desværre meget nemt, siger 42-årige Marco Houlind, der har taget orlov fra jobbet på TV 2 Lorry, for at kunne rejse afsted.   

Familiens lange rejse startede i Florida. Her er de på stranden i Sankt Petersburg i samme stat, længe før cornoavirussen brød ind i deres rejseplaner.
Familiens lange rejse startede i Florida. Her er de på stranden i Sankt Petersburg i samme stat, længe før cornoavirussen brød ind i deres rejseplaner.
Foto: Privat foto

Surrealistisk

Familien havde fulgt med i nyhederne fra Danmark, og vidste derfor godt, at situationen var helt exceptionel.

De var så småt begyndt at spørge sig selv, hvad der ville ske de kommende uger.

- Vi tænkte: 'Kan vi fortsætte? Kan vi opleve begrænsninger på, hvor vi må køre hen? Risikerer vi, at alt bliver lukket ned?' Vi var ikke bange for selve sygdommen, men for alt det kaos, den kunne føre med sig, siger Marco Houlind.

Samtidig var hele situationen omkring coronasmitte ikke noget, der fyldte særlig meget i USA på det tidspunkt.

Det gjorde kun situationen endnu mere surrealistisk.

- Det var svært at sidde i et land, der ikke tog det alvorligt, og læse historier fra Italien og Danmark. I USA skete der på det tidspunkt stort set ingenting, samtidig med at resten af verden var i fuld alarmberedskab. Det virkede næsten for godt til at være sandt, og det var det jo også. Nu er de jo i fuld gang med de samme ting i USA som her, siger Marco Houlind.

Da beslutningen først var truffet, fik familien først styr på det praktiske. De fik billetter til Danmark med et fly fra San Fransisco med en mellemlanding i London.

- Det var ikke noget problem at få billetter. Vi var lidt i tvivl om, hvorvidt vi nu også kunne stole på, at flyselskaberne ville flyve. Men de billetter, vi fik, var endda til en rimelig pris og uden alt for lang ventetid i transit, siger Marco Houlind.

Familien kom også forbi det legendariske Sun Studios i Memphis.
Familien kom også forbi det legendariske Sun Studios i Memphis.

Sugede det sidste ind

De fortalte selvfølgelig deres to børn, Manfred på ti år og Mollie på fem, om beslutningen. 

- De var selvfølgelig kede af det først, men børn er jo tilpasningsdygtige. De glædede sig straks til nogle af de ting, der ventede herhjemme. Vores pige glædede sig til at komme hjem til lejetøjet og bedsteforældrene. Men de kan jo også mærke, at forældrene er ærgerlige over ikke kunne gennemføre eventyret, det påvirker dem selvfølgelig. Men de har taget det fint, siger Marco Houlind.

Afgangen fra San Fransisco var sidste lørdag. Familien nåede lige en sidste solskinsdag dag i Yosemite.

- Jeg kan huske, at vi på et tidspunkt satte os ned et smukt sted i parken, og bare sugede det sidste ind. Det var mærkeligt at sidde der og tænke: "Det var så det. Nu er eventyret slut for denne gang. Lige om lidt skal vi hjem til at det kaos, vi har læst om". Det var virkelig en mærkelig følelse, siger Marco Houlind.

Her er familien i Los Angeles. Hvis man kigger godt efter, kan man se Hollywoodskiltet i baggrunden.
Her er familien i Los Angeles. Hvis man kigger godt efter, kan man se Hollywoodskiltet i baggrunden.

"Hvad sker der?"

Turen startede i Danmark nytårsaften. Siden har familien rejst fra Florida tværs over USA gennem blandt andet Texas, New Orleans, Tennessee, Californien og Nevada.

Oprindelig var det meningen, at turen skulle fortætte i et mobilehome tværs over Canada. Derefter skulle de til New York og så til sidst - næste sommer - en tur igennem Europa.

De rejste hjem fra San Fransisco sidste lørdag. Mere end tre måneder tidligere end planlagt.

- Da vi var i San Fransisco, så vi en bus køre forbi. Den havde nogle af de mange amerikanske seværdigheder malet på siden. Las Vegas, Frihedsgudinden og så videre. Det var steder, vi havde været, og steder vi skulle hen. Nu er mange af stederne lukket. Når man sidder og læser om, at Las Vegas, hvor vi lige var, er lukket - det er en spøgelsesby - så tænker man: Hvad sker der, siger Marco Houlind.

Her er familien i Las Vegas. I dag er byen lukket helt ned.
Her er familien i Las Vegas. I dag er byen lukket helt ned.
Foto: Marco Houlind - TV 2 Lorry

Svært ikke at kunne se bedsteforældrene

Hjemturen gik uden problemer. En lille forsinkelse i London var eneste lillebitte bump på vejen.

- Der var vi heldige, det var meget nådigt sluppet, siger Marco Houlind.

Hjemme i coronaramte Danmark ventede så næste udfordring. I første omgang er familien gået i 14 dages selvvalgt karantæne, blandt andet fordi de har været i udlandet og flere lufthavne.

Det var som sagt planen, at de tidligst skulle komme hjem om tre måneder. Derfor er deres lejlighed lejet ud.

Så nu er familien på intensiv boligjagt. Et af de små lyspunkter er, at de har vænnet sig til et liv, der minder om det, mange danskere lever i øjeblikket, når de arbejder hjemme.

- Vi er vant til det her liv, hvor man ikke går på arbejde og i skole, og hvor der ikke er nogen faste strukturer - dem må man selv skabe. Sådan har vi jo allerede levet, siden vi tog afsted for tre måneder siden, siger Marco Houlind.

Her er familien i Grand Canyon i Arizona. De skal afsted igen, men der kommer til at gå noget tid.
Her er familien i Grand Canyon i Arizona. De skal afsted igen, men der kommer til at gå noget tid.

Ny tur - på en ny måde

En af de største udfordringer er at komme hjem og ikke kunne besøge alle de mennesker, man har glædet sig til at se.

- Det er godt nok mærkeligt, at man endelig kommer hjem, og at man så kan ikke se sine venner og bekendte - ikke mindst for børnene. De kan for eksempel slet ikke forstå, at vi ikke kan se bedsteforældrene, når vi nu endelig er hjemme, siger han.

Marco Houlind glæder sig over de mange oplevelser, familien nåede at få i de måneder, de var afsted. Nu koncentrerer familien sig først om at få en bolig og en hverdag. 

Det frie liv på farten må vente lidt.

- Vi overvejede lidt, om vi skulle prøve at tage af sted, når alt det her coronakaos har lagt sig. Men vi har droppet det. Det er svært at opbygge stemningen og forventningen til en ny tur, når man netop er blevet afbrudt på halvvejen. Vi skal afsted igen på et tidspunkt men ikke lige nu. Det bliver en ny tur på en ny måde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Thomas Lykke Pedersen (S), borgmester i Fredensborg.

Efter høje smittetal: Nu banker corona-vagter på dørene i Kokkedal

Coronavaccine

OVERBLIK: Se, hvornår du kan få vaccinen

Anmærkning 2021-03-05 120805

playFremtidsforsker om tiden efter corona: Kram erstatter håndtryk

20210217-140125-L-1920x1280we

Skoleelever i Ishøj skal fortsat blive hjemme

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere