Mangs fundet skyldig i to drab i Malmø

Den 40-årige Peter Mangs skal undersøges af psykiatere før afgørelse om straf, siger domstol. Peter Mangs er ved byretten i Malmø fundet skyldig i to drab, fire drabsforsøg og tre tilfælde af grove trusler i retssagen mod den såkaldte serieskytte, skriver TT.

Domstolen siger, at Mangs skal undersøges af psykiatere før retten afgør, om han skal dømmes til fængsel eller psykiatrisk behandling. Disse undersøgelser ventes at vare fire uger.

Tiltalen omfattede tre drab og 12 drabsforsøg, men Mangs er altså ikke fundet skyldig i alle punkter.

Mangs har hele tiden nægtet sig skyldig.

Ifølge anklagemyndigheden er den 40-årige Peter Mangs en iskold morder, der gennem flere år har spredt skræk og rædsel i Malmø med drab og drabsforsøg.

Mangs' forsvarere siger, at deres klient er uskyldig og den syndebuk, som politiet kastede sig over, da presset steg for at finde den skyldige bag adskillige skyderier over en årrække.

De dræbte i sagen var en 66-årig mand og 23-årig mand, der i sommeren 2003 blev skudt og dræbt i Malmø. Det tredje dødsoffer er en 20-årig kvinde, som blev skudt og dræbt i en bil i oktober 2009, netop som Peter Mangs cyklede forbi.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

57-årig mand savnes – nu beder politiet om hjælp

s-tog

Kvinde frifindes for vold - sprøjtede vand på ansatte i DSB

arbejdsulykke ny ellebjerg

Mand mister livet i arbejdsulykke ved metrobyggeplads

Fartkontrol

Leasingselskab taber kamp om Porsche efter høj fart

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere