Mangs fundet skyldig i to drab i Malmø

Den 40-årige Peter Mangs skal undersøges af psykiatere før afgørelse om straf, siger domstol. Peter Mangs er ved byretten i Malmø fundet skyldig i to drab, fire drabsforsøg og tre tilfælde af grove trusler i retssagen mod den såkaldte serieskytte, skriver TT.

Foto: TV2/ Lorry

Domstolen siger, at Mangs skal undersøges af psykiatere før retten afgør, om han skal dømmes til fængsel eller psykiatrisk behandling. Disse undersøgelser ventes at vare fire uger.

Tiltalen omfattede tre drab og 12 drabsforsøg, men Mangs er altså ikke fundet skyldig i alle punkter.

Mangs har hele tiden nægtet sig skyldig.

Ifølge anklagemyndigheden er den 40-årige Peter Mangs en iskold morder, der gennem flere år har spredt skræk og rædsel i Malmø med drab og drabsforsøg.

Mangs' forsvarere siger, at deres klient er uskyldig og den syndebuk, som politiet kastede sig over, da presset steg for at finde den skyldige bag adskillige skyderier over en årrække.

De dræbte i sagen var en 66-årig mand og 23-årig mand, der i sommeren 2003 blev skudt og dræbt i Malmø. Det tredje dødsoffer er en 20-årig kvinde, som blev skudt og dræbt i en bil i oktober 2009, netop som Peter Mangs cyklede forbi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik