Manglende asylkontrol undrer Birthe Rønn

Asylsøgere bliver lukket direkte videre ind i Danmark, uden politiet aner, hvem de er. Integrationsministeren vil have en forklaring.

Asylsøgere, der kommer til Københavns Lufthavn i Kastrup, bliver lukket direkte videre ind i Danmark, uden at politiet ved, hvem de er. Den manglende kontrol får integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) til at kræve en udredning.
- Jeg var fuldstændig målløs. Jeg anede ikke, at der var ændret praksis,
og jeg har bedt om, at man i mit hus mandag morgen starter med at finde ud af, hvad der er op og ned på denne her sag, og om det overhovedet er lovligt, at man lader asylsøgere tage ud på egen hånd, siger ministeren til TV2 Lorry.
Reaktionen kommer, efter at Lorry fredag kunne fortælle, at op mod halvdelen af asylsøgerne, ifølge politiet, aldrig når frem til Center Sandholm.
Tidligere kontrollerede politiet asylsøgerne i lufthavnen blandt andet med fingeraftryk, inden de blev transporteret i busser til Center Sandholm. I en e-mail til TV2 Lorry bekræfter Rigspolitiet, at asylansøgerne nu får en togbillet til Center Sandholm:
- Det er politiets opgave at hjælpe asylansøgeren med at blive registreret, så asylsagen kan blive behandlet. Registreringen foregår i Center Sandholm, og politikredsene er instruerede om at hjælpe asylansøgerne til Sandholm for den videre sagsbehandling, hedder det i mailen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere