Mange våben afleveret ved frit lejde i København

116 våben, en del ammunition og lidt sprængstof er indleveret til Københavns Politi efter en uges frit lejde.

Arkivfoto Foto: TV 2 Lorry

I juni måned er der frit lejde for aflevering af ulovlige våben til politiet. I Københavns Politi er der i den første uge af sommermåneden afleveret 116 våben samt ammunition og sprængstof, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

- Vi er i Københavns Politi godt tilfredse med det afleverede antal våben og andre farlige materialer, men vi opfordrer fortsat alle til at aflevere ulovlige våben til politiet i frit lejde-perioden, siger vicepolitikommissær Hans Sinding.

Det drejer sig om borgere, der blandt andet har afleveret 14 pistoler, 16 geværer, lidt sprængstof og detonatorer samt to håndgranater.

Det får Hans Sinding til at komme med en advarsel.

- Hvis man har sprængstoffer, detonatorer, tændmidler, håndgranater, så skal man ringe til politiet, så det konkret kan afgøres, om det er ubetænkeligt at transportere det, der ønskes afleveret, eller om det skal afhentes på adressen, siger han.

De pågældende sprængstoffer kan nemlig være ustabile og farlige at transportere.

Størstedelen af de indleverede våben er luftgeværer, som politiet i København har fået 47 af den første uge, hvor borgerne straffrit kan aflevere ulovlige våben.

Politiet har også fået 36 ulovlige knive, bajonetter eller sabler. I 2009 fik politiet 8344 håndskydevåben samt 3466 knive, slagvåben og lignende. Denne gang gives der frit lejde, fordi overgangsordningen for kraftige luft- og fjedervåben udløber 1. juli.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik