Mange våben afleveret ved frit lejde i København

116 våben, en del ammunition og lidt sprængstof er indleveret til Københavns Politi efter en uges frit lejde.

I juni måned er der frit lejde for aflevering af ulovlige våben til politiet. I Københavns Politi er der i den første uge af sommermåneden afleveret 116 våben samt ammunition og sprængstof, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

- Vi er i Københavns Politi godt tilfredse med det afleverede antal våben og andre farlige materialer, men vi opfordrer fortsat alle til at aflevere ulovlige våben til politiet i frit lejde-perioden, siger vicepolitikommissær Hans Sinding.

Det drejer sig om borgere, der blandt andet har afleveret 14 pistoler, 16 geværer, lidt sprængstof og detonatorer samt to håndgranater.

Det får Hans Sinding til at komme med en advarsel.

- Hvis man har sprængstoffer, detonatorer, tændmidler, håndgranater, så skal man ringe til politiet, så det konkret kan afgøres, om det er ubetænkeligt at transportere det, der ønskes afleveret, eller om det skal afhentes på adressen, siger han.

De pågældende sprængstoffer kan nemlig være ustabile og farlige at transportere.

Størstedelen af de indleverede våben er luftgeværer, som politiet i København har fået 47 af den første uge, hvor borgerne straffrit kan aflevere ulovlige våben.

Politiet har også fået 36 ulovlige knive, bajonetter eller sabler. I 2009 fik politiet 8344 håndskydevåben samt 3466 knive, slagvåben og lignende. Denne gang gives der frit lejde, fordi overgangsordningen for kraftige luft- og fjedervåben udløber 1. juli.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere