Mand reddet fra påsat brand

En vaks nabo og en hurtig udrykning var afgørende, da en ung mand blev reddet ud af sin røgfyldte lejlighed på Ahornvej i Frederiksværk.

Sagen efterforskes i øjeblikket hos Nordsjællands Politi på grund af de mystiske omstændigheder omkring branden, skriver Frederiksborg Amts Avis. Politiet arbejder ud fra en teori om, at en person har forsøgt at hælde brændbar væske ind gennem en brevsprække ned på dørmåtten og herefter har antændt det natten til mandag. Politiet har derfor taget dele af både døren og lejligheden med sig.

- De tekniske undersøgelser er i fuld gang. Vi har ikke pågrebet nogen endnu, men sagen efterforskes, siger Henrik Suhr, presseansvarlig i Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.

Det var en røgfyldt opgang, som fik naboen til at alarmere Frederikssund-Halsnæs Brand- og Redningsberedskab. De kom hurtigt til stedet, sparkede døren ind, slukkede på kort tid ilden og fik lejlighedens beboer kørt til skadestuen til observation for røgforgiftning. Han lå stadig og sov uvis om det scenarie, der udspillede sig omkring ham, men Frederiksborg Amts Avis erfarer, at han efter omstændighederne har det godt.

- Brandmæssigt er det en lille brand, men det er ofte ikke ilden, men røgen, der slår folk ihjel. Det her kunne være gået grueligt galt, siger Kim Lintrup, vagthavende indsatsleder Frederikssund-Halsnæs Brand- og Redningsberedskab, til avisen.

Brandstiftelse bliver dømt ud fra Straffelovens paragraf 180 og 181. For brandstiftelse på et tomt hus går strafudmålingen op til seks år. Hvis gerningsmanden bringer en eller flere personer i livsfare, kan straffen derimod gå helt op til livsvarigt fængsel.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere