Mand fik salpetersyre i ansigtet

Frederikssund: En ansat hos Haldor Topsøel på Linderupvej i Frederikssund fik ved et uheld onsdag salpetersyre i ansigtet og blev kørt med eskorte i ambulance til Rigshospitalet. Det oplyser funktionsleder Henrik Duus fra Nordsjællands Politi.

Foto: TV2/Lorry

Klokken 13.34 kom en tankbil til Haldor Topsøe for rutinemæssigt at læsse salpetersyre af. En 50-årig mandlig ansat begyndte at skille slanger fra tanken ad iført det reglementerede udstyr med henblik på at få syren over i en beholder.

Af en endnu ukendt årsag, som politiet fortsat undersøger, røg en støvsky af salpetersyre op i den 50-åriges ansigt og på hans overkrop. Ifølge Nordsjællands Politi var det muligvis på grund af trykket i slangerne.

Den 50-årige mand, der bor i Frederikssund, blev med det samme kørt til Rigshospitalets traume-afdeling i en ambulance. Ud på eftermiddag meddelte personalet på Rigshospitalet tilbage om mandens tilstand.

- De melder klokken 17, at det heldigvis ikke er så slemt. Man var nervøs for hans syn. Men efter alt at dømme, tager han ingen skade på syn eller varig skade i øvrigt, siger funktionsleder Henrik Duus.

En halv time efter uheldet, gik tankbilens chauffør, en 25-årig mand fra Kirke Hyllinge, stadig rundt om sin bil, hvor ulykken skete. På det tidspunkt var der fortsat en sky af syre i luften, og pludselig fik chaufføren det dårligt. Der blev bestilt en ny ambulance, og den 25-årige mand blev også kørt til Rigshospitalet.

- I sådan et tilfælde hvor man indånder syre, kan man få problemer med lungerne, men på hospitalet får de ham renset for syre, lyder det fra funktionsleder Henrik Duus.

Chaufføren slap derfor med midlertidigt at få det skidt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik