Mand får 10 års fængsel for narko og snak med politiagent

Modsat byretten har Østre Landsret onsdag dømt en narkosmugler for en hemmelig snak med en politiagent.

Østre Landsret har onsdag eftermiddag straffet en 26-årig mand med 10 års fængsel i en omfattende narkosag.

I september blev Jesper Koch idømt otte års fængsel af Retten i Lyngby for indsmugling af seks kilo amfetamin og knap tre kilo kokain.

Byretten mente imidlertid ikke, at Jesper Koch skulle straffes for at have ført en lyssky samtale med en forklædt politiagent i H.C. Ørstedsparken i København i marts. Her talte de to mænd om at indsmugle fem til syv kilo amfetamin og 150 kilo hash fra Holland.

Men den del af byrettens dom ville anklagemyndigheden ikke acceptere, og den blev derfor anket til Østre Landsret, der onsdag eftermiddag har givet anklageren medhold og skærpet den samlede straf til 10 års fængsel, oplyser anklager Emil Folker fra Statsadvokaten i København:

- Det har været meget vigtigt for os at få fastslået, at hvis man er så langt henne i drøftelser om indsmugling af hård narkotika, så gør man sig skyldig i et indsmuglingsforsøg, siger han til Ritzau.

Landsretten lægger vægt på, at Jesper Koch under den båndede samtale med politiagenten viste et klart forsæt til at smugle yderligere narkotika ind i landet.

- Selv om man, som det er sket i denne sag, bliver anholdt et par dage efter sådan en samtale, og den konkrete indsmugling derfor ikke bliver til noget, så fastslår landsretten, at der er en klar intention om at indsmugle narkotika, siger Emil Folker.

- Under samtalen bliver der ikke aftalt priser eller andre detaljer om indsmuglingen, men han bliver altså alligevel dømt for at have haft til hensigt at smugle hård narkotika ind i landet, siger anklageren.

Retten i Lyngby vurderede ikke, at Jesper Kochs samtale med politiagenten var over den kriminelle grænse. Byretten fandt det bevist, at der blev talt om smugleri af narkotika, men hæftede sig ved, at der ikke blev indgået konkrete aftaler.

" ... det var meget rart lige og øhh og høre hvordan og hvorledes," sagde den 26-årige blandt andet i parken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

kulde frost vinter vinterbadning

Vinterbadere sigtet for at mødes i sø

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere