Mand død efter tur i svømmehal

Den farlige legionellabakterie kan have kostet en ældre mand livet i Helsingør, efter at han besøge Helsingør Svømmehal. To andre brugere af svømmehallen er også ramt af legionærsyge, skriver Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

Da Helsingør Kommune torsdag eftermiddag i sidste uge valgte at lukke Helsingør Svømmehal med øjeblikkelig virkning, så skete det på en meget alvorlig baggrund.Det skyldes, at embedslægeinstitutionen i Region Hovedstaden onsdag havde underrettet kommunen om, at en 73-årig mand fra Helsingør havde mistet livet i marts efter at være ramt af legionærsyge, som embedslægen havde mistanke om var fremkaldt af legionellabakterier i bruserne i Helsingør Svømmehal. Samme mistanke til smitten gjaldt to andre tilfælde af legionærsyge blandt hallens brugere, som dog ikke har haft en dødelig udgang.
Kulturdirektør Peter Grønholt understreger over for Frederiksborg Amts Avis, at det slet ikke på nuværende tidspunkt kan siges, om der er en sammenhæng med de tre sygdomstilfælde og bakterier i hallens bruseafsnit. Men det ændrer ikke på, at situationen bliver taget meget alvorligt ifølge avisen.
- Selv om det kommer til at genere utroligt mange brugere. Så tager vi ingen chancer. Vi åbner ikke hallen igen, før vi har udskiftet hele bruseafdelingen, og pengene er vi enige om at finde med det samme, siger Idrætsudvalgets formand Steen Thomsen (K).
Da hallen blev lukket i sidste uge, undlod kommunen at oplyse om den tragiske baggrund for beslutningen. Men det var et bevidst
valg.
- Vi valgte at vente med at fortælle om baggrunden for lukningen, før vi fik foretaget en såkaldt straksprøve af vandet i bruserne for at se, om der overhovedet var noget i mistanken. Nu har vi fået at vide, at de foreløbige prøver viser spor af bakterien, siger Steen Thomsen.
Han understreger, at det handler om at undgå overdreven bekymring og panik, da sygdommen rammer meget, meget få. I forståelse med embedslægen så opfordrer Helsingør Kommune særligt ældre brugere af hallen til at være opmærksomme på legionærsygens symptomer, som minder om en alvorlig influenza.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere