Målløse villaejere i omegnskommuner: Må fortsat leve med voldsom trafikstøj

Der er fortsat ingen penge til at imødekomme de mange tusinde villaejere i Københavns omegn, som lider under store støjgener fra motorvejsnettet. Transportminister Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, lover dog at arbejde for sagen.

Stine Jørgensen bor med sin mand og to drenge i en villa på Jægergangen, som ligger mindre end 100 meter fra motorring 3 i Gladsaxe.

Hvordan vil du beskrive den støj, der er?

- Den er jo konstant, så det er jo ikke sådan, at man kan sippe væk fra den. Altså det larmer rigtig meget og er rigtig irriterende. Det er ret generende, når vi prøver at spise aftenmad her i baghaven, siger Stine Jørgensen.

Stor stressfaktor

Tusindvis af villaejere i Gladsaxe Kommune bor i området, der bliver gennemskåret af både motorring 3 og Hillerødmotorvejen:

- Det er jo også en stressfaktor, så det er et ret stort problem. Og nu er vi firehundrede parcelhusejere i den her grundejerforening, men i hele Gladsaxe Kommune er det jo mere end 8000, som er berørt af det her, siger Jesper Geerthsen Olsen, som bor på den nærliggende Grævlingestien.

I mere end seks år har de mange grundejere arbejdet for sagen:

- Vi har kæmpet en kamp for at blive hørt, og vi har henvendt os til Vejdirektoratet, vi har henvendt os til transportministeren, vi har henvendt os til Gladsaxe Kommune, til borgmesteren og byrødderne, og de vil bare ikke høre på os, siger Torben Sønnichsen, som er formand for grundejerforeningen Espegården.

På vegne af mere end 8000 grundejere i kommunen har Torben Sønnichsen netop sendt et høringssvar til Vejdirektoratet, hvor de udtrykker stor undring over at være forbigået i forbindelse med den nye støjhandlingsplan.

Det høringssvar er i øjeblikket under behandling, og derfor ønsker hverken Vejdirektoratet eller transportminister Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, at forholde sig til indholdet af høringssvaret i dag.

Minister: Der mangler penge

Motorvejen ligger i anden sals højde. Og støjskærme flytter kun støjproblemerne fra den ene husrække til den anden:

- Vi vil have nogle tunneler, så støjen bliver inde på motorvejen, siger Torben Sønnichsen.

Men det skal han ikke regne med - for transportministeren mangler penge.

Ministeren om vejstøj og penge

Som vi fortalte i går døjer en lang række andre kommuner i hovedstadsområdet med lignende problemer, og Socialdemokraterne på Christiansborg vil gerne være med til at lede efter penge:

Nødvendigt at få løst problemet

- Jeg synes egentlig, der er behov for at få taget lidt mere seriøst, at der er nogle mennesker, som virkelig lider under, at der er alt for store støjbelastninger i omegnskommunerne til København, siger Mattias Tesfaye.

Det samme vil flere andre politikere valgt i hovedstadsområdet:

- Vi er så ambitiøse omkring at få løst det her problem, at vi er gået sammen på tværs af partierne i en trafikmafia, for at løse det her. Fordi der må ikke gå partipolitik i det her. Det er et kæmpe problem i Københavns omegn. Det koster penge og det skal vi have sat på finansloven, siger Mads Fuglede, Venstre.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

40_percent

playKom med på tur i den selvkørende bus på DTU

Fartgrænser

Nyt forslag: Kommuner skal selv kunne bestemme fartgrænser

uheld motorring 3 sløret

Kaos på motorvej: Væltet lastbil spærrede trafikken

20030123-172335-6-1920x1259we

Ingen kørsel om natten: Metroen tester nye tog

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere