To mænd nægter skyderier under bandeopgør

To mænd sidder tiltalt for drabsforsøg i Ballerup for to banderelaterede skyderier. De nægter sig skyldige.

Arkiv foto Foto: TV2/Lorry

Frygten for uroligheder mellem rivaliserende grupperinger fik politiet til at møde talstærkt op i Retten i Glostrup tirsdag, da retssagen mod to 25-årige mænd blev skudt i gang.
Mændene er tiltalt for at have skudt på og forsøgt at dræbe to mænd med en ulovlig 9 millimeter pistol på en parkeringsplads i Ballerup i februar.
Èn af de to tiltalte nåede tirsdag at blive afhørt i retten.
- Det kan jeg ikke huske, var et hyppigt svar fra ham, når anklageren spurgte ham om hvem, hvad og hvor fra den pågældende aften.
Til spørgsmålet om skyld nægtede han dog uden at skulle betænke sig
Mændene blev anholdt samme aften skyderiet var foregået i en sort Mazda 626 i Kokkedal omkring klokken 22.30.På deres jakkeærmer fandt politiet rester af krudtslam.
- Jeg havde været i nærheden af noget fyrværkeri to dage inden til en fødselsdag, forklarede den ene tiltalte.
- Men jeg har aldrig affyret en pistol, tilføjede han.
De stridende parter formodes at have tilknytning til miljøet omkring Værebrobanden og en gruppering fra Nivå/Kokkedal-området.
Derfor går anklagemyndigheden efter at få de to mænd dømt efter den særlige bandeparagraf 81, der kan give dobbelt op på længden af fængselsstraffen.
Under opgøret den 14. februar blev ofrene ramt i hovedet, armen og benene. En af dem fik en kugle ind ved øret, der derefter kom ud ved kæben.
Én af de to tiltalte er yderligere anklaget for et råt overfald på Værebrovej i Bagsværd. To større grupper unge tørnede sammen med køller. "Fang de pakier", blev der råbt fra overfaldsmændene.
Under sammenstøddet blev en mand såret af skud i benet.
Næste retsmøde i sagen er berammet til den 5. marts, hvor den anden tiltalte vil blive afhørt.
Der forventes at falde dom den 28. marts.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik