Mælkebønder er på spanden

Småbørnsfamilierne er glade. Supermarkederne sælger mælk til spotpriser, mens landets godt 4000 mælkeproducenter er på spanden, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Man kan ikke fortænke forbrugerne i, at de køber den billige mælk. Men de skal bare vide, at de dermed er med til at skubbe til en udvikling, der alt andet lige betyder, at der bliver færre til at producere i fremtiden, siger gårdejer Klaus Hansen fra landsbyen Sigersted mellem Ringsted og Roskilde.
Her er den barske hverdag, at han på årsbasis kommer til at tabe 1,2 millioner kroner, fordi afregningsprisen fra mejeriet Arla er helt i bund. I forhold til sidste år er den en krone lavere pr. liter.
- Jeg tror ikke, det bliver bedre før efter 2010. Hvis der ikke kommer en eller anden form for statslig hjælpepakke, så vil mange producenter være tvunget til at stoppe, vurderer Klaus Hansen.
Finanskrisen spiller ind på flere områder. Forbrugerne i hele Europa er tilbageholdende med at købe f.eks. ost og yoghurt. Lagrene af smør og mælkepulver i USA og Europa bugner og svarer nu til omkring 20 procent af årsforbruget.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere