Mæglere kan hindrebesøgsrestriktioner

Når pårørende og personale på et plejehjem farer verbalt i totterne på hinanden over plejen af bedstemor eller bedstefar, skal konflikten stoppes hurtigst muligt, før den eskalerer og risikerer at ende i besøgsrestriktioner. Som da familien Voller efter en lang strid med et plejehjem i Tårnby fik besked om, at de kun måtte besøge deres gamle far i en time om dagen, skriver Berlingske Tidende.

Striden kan bl.a. bremses via professionelle konfliktmæglere, der forhandler en løsning på plads mellem pårørende på den ene side og kommune og plejehjem på den anden. Københavns Kommune har gode erfaringer med konfliktmægling, og flere parter anbefaler, at andre kommuner tager ved lære af hovedstaden.
»Kommunen har mæglet med succes i nogle tilfælde, og det er noget, man også i andre kommuner bør overveje, inden man griber til besøgsrestriktioner,« siger Johan Busse, der er borgerrådgiver - en slags ombudsmand - i Københavns Kommune.
Han mener, at Københavns Kommune via mæglingen har bremset flere konflikter, der ellers kunne være endt med restriktioner og forbud. Det samme mener en af kommunes konfliktmæglere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere