Madordning til afstemning igen

Allerede inden den første rugbrødsmad fra den omdiskuterede madordning i daginstitutionerne, får forældrene nu endnu en mulighed for at skrotte den igen. Eller vælge den til alligevel, hvis de før har sagt nej. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Arkiv foto Foto: TV2/Lorry

Muligheden for at stemme igen kommer, efter egenbetalingen for madordningen blev fordoblet fra 25 til 50 procent som led i budgetforliget for næste år.

Ordningen skulle under alle omstændigheder i høring blandt de institutioner, der ikke tidligere har stemt om den. Den høring bliver nu udvidet til at gælde alle institutioner, hvis Skole- og Børneudvalget godkender forslaget på sit møde i morgen.

- Vi laver en ny afstemning, fordi vi forhøjer forældrebetalingen, og vi har fundet ud af, at vi godt kan spørge alle. Vi ikke behøver spørge dem, der er blevet spurgt før, men det vil vi gerne, fordi der er lavet om på grundlaget, siger Henrik Stougaard (SF), formand for Skole- og Børneudvalget.

Nyafstemningen er en mulighed for at sige nej for dem, der er utilfredse med takststigningen. Det giver dog også en mulighed for at sige ja for dem, der har valgt ordningen fra, fordi der samtidig er sket en forbedring af ordningen.

I det nye budget er der indført en vikarordning for madpersonalet, så de pædagogiske medarbejdere ikke skal træde til i køkkenet ved sygdom.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik