Madordning til afstemning igen

Allerede inden den første rugbrødsmad fra den omdiskuterede madordning i daginstitutionerne, får forældrene nu endnu en mulighed for at skrotte den igen. Eller vælge den til alligevel, hvis de før har sagt nej. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Muligheden for at stemme igen kommer, efter egenbetalingen for madordningen blev fordoblet fra 25 til 50 procent som led i budgetforliget for næste år.

Ordningen skulle under alle omstændigheder i høring blandt de institutioner, der ikke tidligere har stemt om den. Den høring bliver nu udvidet til at gælde alle institutioner, hvis Skole- og Børneudvalget godkender forslaget på sit møde i morgen.

- Vi laver en ny afstemning, fordi vi forhøjer forældrebetalingen, og vi har fundet ud af, at vi godt kan spørge alle. Vi ikke behøver spørge dem, der er blevet spurgt før, men det vil vi gerne, fordi der er lavet om på grundlaget, siger Henrik Stougaard (SF), formand for Skole- og Børneudvalget.

Nyafstemningen er en mulighed for at sige nej for dem, der er utilfredse med takststigningen. Det giver dog også en mulighed for at sige ja for dem, der har valgt ordningen fra, fordi der samtidig er sket en forbedring af ordningen.

I det nye budget er der indført en vikarordning for madpersonalet, så de pædagogiske medarbejdere ikke skal træde til i køkkenet ved sygdom.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere