Lys-kontrakt i København giver 15 praktikpladser

Det kaster ikke bare lys over hovedstaden, at Københavns Kommune netop har indgået en stor aftale med det franske lysfirma Citelum om udskiftning af byens lys med energivenlige LED-kilder, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Foto: TV2/Lorry

Aftalen giver også lysere udsigter for en række lærlinge, idet det franske firma i kraft af kommunens sociale klausul ved store indkøb forpligtes til at beskæftige mindst 14,8 årsværk med praktikanter i 2014-2015.

Læs også: Ny gadebelysning i Kbh.

Teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) glæder sig over, at aftalen ud over mere end en halvering af energiforbruget til belysning også giver lærepladser.

- Jeg er rigtig glad for, at vi får muligheden for at tilbyde unge mennesker en uddannelse og en god start på livet, hver gang vi bruger penge på et anlægsprojekt, siger hun.

Det vil uden tvivl ikke mindst blive elektrikerlærlinge, der får glæde af det kommunale krav om beskæftigelse af lærlinge ved det godt en kvart mia. kroner store projekt.

Der kan dog også blive tale om andre fag, idet den store aftale udover udskiftning af 20.000 gamle lysarmaturer også indebærer udskiftning af 8.000 lysmaster.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik