Lyngby bryder oprykkernes forbandelse

Lyngby vandt 2-0 hjemme over et svagt OB-hold, og dermed reddede begge oprykkere sig i Superligaen.

Lyngby spiller også i Superligaen i næste sæson. Oprykkerne hentede søndag den nødvendige sejr hjemme over et umotiveret OB-hold, der blev sendt hjem til Odense med et nederlag på 0-2.

Efter sejren og forløsningen kunne Lyngby-spillerne kaste sig i armene på hinanden i vished om at havde brudt den mangeårige tradition med, at en af de to oprykkere rykker ud af Superligaen.

Både Lyngby og AC Horsens har klaret frisag, og for Lyngbys vedkommende skete det med sejre i de sidste to ligakampe. Et tegn på høj moral hos holdet, der ellers har haft store problemer i foråret.
Første halvleg på Lyngby Stadion blev et billede på kampens betydning.
Det reservespækkede OB-hold, der med sølvmedaljerne i lommen intet havde at spille for, tullede rundt, som var holdet i gang med en sommerkamp mod et seriehold.

Lyngby-spillerne virkede ramte af nedrykningsfaren, og derfor formåede holdet ikke at komme til ret meget offensivt, selv om de gode intentioner var til stede.

Venstrebacken Brian Hamalainen var dog ved at få en gave på sin 22-års-fødselsdag, da OB-målmanden Mads Toppel fumlede hans ellers ufarlige skud ind mellem benene på sig selv.

Til Toppels held fik han lige akkurat samlet benene, så bolden sad fast mellem stængerne på ham kort før målstregen.

Mens underholdningen på banen var yderst sparsom, havde mange af de 4758 tilskuere travlt med at tjekke deres mobiltelefoner og radioer for at høre om mål i de øvrige kampe.

Før begyndelsen af anden halvleg var Lyngby-spillerne måske blevet orienteret om, at AaB var bagud 0-2 ude mod FC København, så et uafgjort resultat mod OB med al sandsynlighed var nok til at redde Lyngby.

Lyngby gik dog efter sejren, og efter en times spil gav det bonus, da fødselaren Brian Hamalainen alligevel kom på måltavlen.
OB'erne forsøgte en slags offensiv, men fynboerne var slet ikke oppe i det gear, som onsdag gav dem en 3-0-sejr hjemme over FCK.
I stedet cementerede Emil Larsen sejren for Lyngby 10 minutter før tid. Herefter brød festen for alvor løs i Lyngby.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere