Lumsk snyderi: Politiet efterforsker falske opkald fra "politiet"

Borgere opfordres til at være skeptiske, når telefonen ringer - også over for kendte telefonnumre.

Midt- og Vestsjællands Politi efterforsker i øjeblikket en række falske politihenvendelser til borgere mandag 2. påskedag. Det skriver politikredsen i sin døgnrapport.

Klokken 18.00 fik en 66-årig mand fra Rønne på Bornholm et telefonopkald, hvor der stod Midt- og Vestsjællands Politis telefonnummer: 4635 1448 på displayet. Opkaldet kom fra en mand, som sagde, han arbejdede med databedrageri hos politikredsen.

Den 66-årige afbrød dog opkaldet og kontaktede herefter politiet for at høre, om det var et reelt opkald, hvilket ikke var tilfældet.

Klokken 18.17 anmeldte en 72-årig kvinde fra Frøstrup ved Thisted, at hun kort forinden havde fået et lignende opkald, hvor nummeret fra Midt- og Vestsjællands Politi stod på telefonen. I røret var en mand, som oplyste, at han arbejdede med økonomisk kriminalitet hos ”Holbæk Politi”.

Den 72-årige fattede mistanke til manden i røret og lagde på. Hun ringede til politiets servicecenter, som kunne se, at kvinden ikke var registreret med nogen sager i politiet systemer, og at der derfor var tale om svindel.

Også en 62-årig mand fra Stege havde fået et opkald fra samme nummer. Han kontaktede også politiets servicenter, da han fandt opkaldet mistænkeligt.

Vær skeptisk

Midt- og Vestsjællands Politi forsøger nu at finde frem til personen, der ringede med de falske politihenvendelser.

Grunden til, at det er telefonnummeret til Midt- og Vestsjællands Politi, som fremgår af displayet, er, at gerningsmanden kan bruge en tjeneste, hvor han selv vælger hvilket telefonnummer, som skal vises på den telefon, som modtager opkaldet.

Dette kaldes for et såkaldt "spoofing opkald", og er noget der ofte anvendes af personer, som vil narre borgerne via telefonopkald, hvor de udgiver sig for at være fra myndigheder, banker eller andre virksomheder.

Derfor opfordrer politiet borgere til at være skeptiske, når telefonen ringer - også overfor kendte telefonnumre.

Politiet vil dog samtidig gerne rose de tre borger som har modtaget opkald for at udvise netop skepsis og afbryde opkaldet, som de fandt mistænkeligt og efterfølgende anmelde sagen.

Midt- og Vestsjællands Politi har ikke modtaget oplysninger om, at nogen borgere skulle være blevet franarret personfølsomme oplysninger i forbindelse med opkald fra telefonnummeret.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

TM 125cc. Årg. 2014.

17-årig fængslet i sag om stort tyveri af crossmaskiner fra ungdomsskole

diamant

Politiet søger ejere til stjålne smykker: Er det din diamantring?

IMG_4169

Vanvittig biljagt: Otte politibiler jagtede flugtbilist, der kørte 200 km/t

20180411-071838-a_49mb.jpg

Kvinde under anklage - tastede 850 borgere til skattesnyd

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere