Luftfotos bruges til at afsløre boligejere

Alene i en enkelt kommune er der afsløret hundredvis af fejl i indberetningerne om boligers størrelse.

Boligejere landet over slipper billigere i skat, fordi de bevidst eller ubevidst har givet forkerte oplysninger til myndighederne om, hvor stor deres bolig er, skriver metroxpress.

Den officielle registrering af boligens størrelse har nemlig stor betydning for både boligskat og salgsværdi.

Alene i Tårnby Kommune er der ved brug af luftfotos afsløret 737 tilfælde, hvor boligernes størrelse ikke stemmer overens med oplysningerne i de offentlige databaser.

Der findes endnu ikke tal for hele landet.

Boliger bliver også løjet større

At lyve sin bolig mindre er dog ikke den eneste måde, der snydes på - der findes også eksempler på det modsatte, fortæller advokatfuldmægtig Anders Wibroe fra Advokathuset Svendborg.

I 2010 blev en sælger således dømt til at betale en erstatning på 300.000 kroner til køberen af hans hus, fordi han havde medregnet garagen i boligarealet og dermed presset salgsprisen - og den kommende ejers skattebetaling - op.

Boligadvokat Poul Grotum Sørensen fra Vilsøe Boligadvokater mener, at størstedelen af fejlene skyldes sjusk eller forglemmelser.

Offentlige registre sammenlignes med luftfotos

- Men en gang imellem ser jeg sager, hvor man for eksempel har sagt, at første sal ikke er godkendt til beboelse, selv om man har beboelse der, for at man kan slippe billigere i skat, siger han til metroxpress.

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter er i gang med en indsats for at fange synderne, så skattefar kan få kronerne kradset i kassen.

Blandt andet ved at sammenligne de offentlige registre med luftfotos for at se, om der er bygget mere, end man har indrapporteret.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Mand anholdt for skyderi i Brøndby Strand

playMand ramt af skud i Brøndby Strand - 34-årig fængslet

nedim_yasar.jpg

Dømte mænd vil frifindes for drab på radiovært Nedim Yasar

kulde frost vinter vinterbadning

playVinterbadere sigtet for at mødes i sø

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere