Lovforslag vil især ramme bybørn, frygter forældre - kan forbyde adgang til legepladser

Som led i bekæmpelsen af smittespredningen af covid-19, kan et nyt lovforslag give politiet mulighed for at forbyde adgang til legepladser. Det kan få store konsekvenser for børn, understreger Forældrenes Landsorganisation. 

Regeringen fremsatte torsdag et nyt lovforslag til hastebehandling.

Lovforslaget skal give mulighed for, at det nuværende forsamlingsforbud strammes, så kun to personer må mødes ad gangen.

Derudover vil regeringen med lovforslaget give mulighed for at forbyde adgang til parker og legepladser, eksempelvis hvis det vurderes, at mange bruger anlæggene i det gode vejr og dermed udgør en forøget smitterisiko.

Selvom lovforslaget endnu ikke er vedtaget i Folketinget, så frygter Forældrenes Landsorganisation allerede nu konsekvenserne af de nye tiltag.

Hvis lovforslaget bliver vedtaget, og myndighederne derefter beslutter at forbyde adgang til legepladser, vil det gå hårdt udover børnefamilier, mener organisationen - især børnefamilier i byen.

- Jeg tør ikke tænke på, hvad der kan ske, fortæller Signe Nielsen, formand for Forældrenes Landsorganisation.

Som loven er i dag kan myndighederne forbyde adgang til indendørs offentlige institutioner som biblioteker og svømmehaller, men ikke udendørs anlæg.

quote Rigtig mange kan få stress eller blive deprimerede af at være så intenst sammen på så lidt plads. Vi mener, at regeringen skal spørge sig selv, om det er det værd.

Signe Nielsen, formand, Forældrenes Landsorganisation

Kan give stress og depression 

Ifølge Signe Nielsen risikerer man, at familier bliver isoleret i små lejligheder, og det kan få store konsekvenser, understreger hun.

- Rigtig mange kan få stress eller blive deprimerede af at være så intenst sammen på så lidt plads. Vi mener, at regeringen skal spørge sig selv, om det er det værd, fortæller Signe Nielsen til TV 2 Lorry.

Hos Forældrenes Landsorganisation mener man ikke, at det nye lovforslag er vejen frem. De mener i stedet, at man bør fokusere på, at få forældrene til at overholde de retningslinjer, som sundhedsstyrelsen har udstedt.

- Slå klart ned og sig: “Hør her, jeres børn skal ikke lege 20 sammen på en legeplads”, foreslår Signe Nielsen. 

quote Det er også børnenes trivsel, der er på spil. Ikke alle børn kan holde til at være spærret inde i en lejlighed. Nogle børn vil blive vanvittige.  

Signe Nielsen, formand, Forældrenes Landsorganisation

Selvom Forældrenes Landsorganisation anerkender, at nogle forældre ikke har været gode nok til at overholde retningslinjerne, så understreger de, at regeringen bør lave en klar afvejning af de konsekvenser, det nye lovforslag kan få. 

- Man skal virkelig være rationel og saglig i sin forklaring på, hvad vi som samfund får ud af det her. Man skal veje op, om det er det værd. For det er også børnenes trivsel, der er på spil. Ikke alle børn kan holde til at være spærret inde i en lejlighed. Nogle børn vil blive vanvittige.  

Sådan er reglerne for legepladser i dag - og med en mulig ny lov:

Pressede forældre

Lige nu forsøger mange forældre at passe fuldtidsarbejde og undervisning samt pasning af deres børn på en gang.

Ifølge Signe Nielsen vil en vedtagelse af det nye lovforslag være med til, at forældrene bliver endnu mere presset. 

- Det er helt håbløst. Jeg kan forestille mig, at vi bliver kimet ned på mandag, hvis forældre skal holde deres børn inden for, fortæller Signe Nielsen.

Hos Forældrenes Landsorganisation forudser man, at flere børn vil blive sendt i nødpasningstilbud, hvis lovforslaget bliver en realitet.

Regeringens forslag behandles i folketingssalen i denne uge og i begyndelsen af den næste. Regeringen forventer, at ændringerne kan træde i kraft fra 4. april.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

corona-forside2

Sådan har smitten udviklet sig uge for uge i din kommune - fra skiturister til rekordtal på Vestegnen

Thomas Lykke Pedersen (S), borgmester i Fredensborg.

Efter høje smittetal: Nu banker corona-vagter på dørene i Kokkedal

Coronavaccine

OVERBLIK: Se, hvornår du kan få vaccinen

Anmærkning 2021-03-05 120805

playFremtidsforsker om tiden efter corona: Kram erstatter håndtryk

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere