Lossepladsbrand skal kulegraves

Hele forløbet omkring branden på Toelt Losseplads ved Kvistgaard, der brød ud den 17. oktober 2009 og først var endelig slukket 11 dage senere, skal nu undersøges af eksperter i Institut for Beredskabsevaluering, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Instituttet blev skabt ved en politisk aftale i 2007, men lossepladsbranden i Toelt bliver instituttets første konkrete opgave, oplyser Beredskabsstyrelsen

Instituttet blev nedsat for at undersøge større og sammensatte beredskabsindsatser som for eksempel eksplosionsulykker på industrivirksomheder, terrorhandlinger og hændelser, hvor større områder har været udsat for oversvømmelser, orkaner eller snestorme.

Formålet med evalueringen af lossepladsen bliver, ifølge kommissoriet for evalueringen, at belyse, hvad der blev gjort for at forhindre brand på lossepladsen, hvad der blev gjort for at slukke branden og for at minimere konsekvenserne af branden. Endelig skal myndighedernes kommunikation med den omkringboende befolkning også evalueres.

I forvejen er politiet i gang med en efterforskning af lossepladsbranden.
Det sker efter at Nordforbrænding blev politianmeldt af miljømyndighederne for at at oplagre for meget affald på pladsen og for ikke at have informeret myndighederne om branden.

Disse spørgsmål vil instituttet derfor ikke undersøge selv, men nøjes med at inddrage resultaterne af politiets arbejde

Selve evalueringen gennemføres af en udredningsgruppe, som består af en række fagpersoner med viden om beredskab, affald og sundhed.

Meningen er, at gruppen skal aflevere et første udkast til rapport allerede den 1. juli i år. Derefter skal udkastet gennem en høringsrunde og en bearbejdning, før en endelig rapport kan udgives

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere