Løkke meldt for underslæb

Konservativ politiker melder nu Danmarks statsminister for underslæb for at bruge skattepenge på privat taxa og hotelfilm. Statsminister Lars Løkke Rasmussen blev i går meldt til politiet for underslæb ved at have bruge skattepenge på hotelfilm og taxi-ture.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen blev i går meldt til politiet for underslæb ved at have bruge skattepenge på hotelfilm og taxi-ture. Det skriver B.T. onsdag. Anmeldelsen blev indgivet af den konservative byrådspolitiker Finn Hansen fra Hillerød, sammen med de tidligere viceamtsborgmester for socialdemokraterne og gruppeformanden for SF i det nu nedlagte Frederiksborg Amt. Vi har aldrig givet ham lov til at bruge de penge, og så er det jo en sag for politiet. Jeg har haft fem amtsborgmestre før Lars Løkke, og ingen kunne finde på den slags. Det mener jeg selv om jeg altid vil være konservativ,« siger Finn Hansen, der selv var formand for de Konservative i amtet og stadig er politiker for partiet. Uden tilladelse fra amtsrådet har Lars Løkke Rasmussen ifølge et flertal i det tidligere økonomiudvalg brugt skattepenge på private taxi-ture for op mod 150.000 kr. for at komme hjem til hjemmet i Græsted fra det københavnske natteliv eller Christiansborg. Desuden 3.140 kr. for telefon, mad og hotelvideofilm under en rejse til FN i New York i 1999, da Lars Løkke Rasmussen havde orlov fra amtet.
Det er klart i strid med reglerne. Han fik jo penge med af Folketinget til netop den slags, så når han samtidig lader amtet dække nogle af disse udgifter, får han reelt udgifterne dækket to gange,« siger lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, Sten Bønsing til B.T. Statsministeren ønskede i går ikke at kommentere sagen. De konservative meldte i går ikke tilbage til B.T., om Finn Hansen anmeldelse af Lars Løkke Rasmussen, skal have konsekvenser for hans medlemskab af partiet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere