Lokalpolitikere: Nej til betaling under orlov

Lokalpolitikere får flere tusind kroner i vederlag, når de er på orlov, også selvom de ikke ønsker det. Lokalpolitikerne kan nemlig ikke frabede sig, at få pengene.

00:17

Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti er en af de lokalpolitikere, der ikke kan forstå, hvad han skal med et vederlag for at holde orlov.

1 af 2

- Det virker dybt amoralsk, og det er mod al sund fornuft.

Sådan omtaler Finn Rudaizky, medlem af Københavns Borgerrepræsentation (DF) de regler, der tvinger lokalpolitikere til at modtage løn, selvom de er på orlov fra deres kommunale job.

Finn Rudaizky fik sidste år udbetalt vederlag, som det hedder, for sit arbejde i Københavns Borgerrepræsentation, mens han var på ferie i USA med sin datter.

Finn Rudaisky havde søgt om orlov for at kunne holde ferie, og frabad sig derfor at få udbetalt sin månedlige løn fra kommunen, mens han var bortrejst. Men det var ikke muligt.

Lønnen varierer fra kommune til kommune, men beløber sig på flere tusinde kroner om måneden.

- Jeg har ikke gjort noget for de penge. Derfor synes jeg selvfølgelig, at det er forkert at jeg får dem. Derfor synes jeg, at man skal lave reglerne om inde i Folketinget, siger han.

Han bakkes op af Jonas Paludan, som sidder i Roskilde Byråd for Enhedslisten:

- Jeg synes selvfølgelig, det er tåbeligt. Hvis man endelig skal snakke om, hvordan vi lønner vores kommunalpolitkere, så bør det være som en fast del af det - at give et eftervederlag, jeg kender ikke andre steder, hvor man gør det, siger Jonas Paludan.

De to politikere er langtfra alene med deres utilfredshed og undren over reglerne.

Løsgænger i Københavns Borgerrepræsentation Lilian Parker Kaule, har forsøgt at få reglerne om løn under orlov til afstemning hos byens politikere. Men uden held.

Hun giver i dag sit vederlag på 25.000 kroner væk til en velgørende organisation.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik