Lokale stjæler i nord, fremmede stjæler i syd

Nordsjællands Politi indleder en stor aktion mod indbrudstyve mandag. Men der er stor forskel på, hvordan tyvene skal fanges i den nordlige og sydlige del af Nordsjællands-regionen. Det viser en analyse, som Nordsjællands Politi har lavet.

- Der er et andet kriminalitetsbillede, jo længere nordpå vi kommer. I de nordlige kommuner bliver indbruddene oftest begået af indbrudstyve, vi kender i forvejen, mens det i områderne ind mod København er folk udefra, der komme via hovedfærdselsårerne, siger politiinspektør Lene Sørensen fra Nordsjællands Politi.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Politiet har derfor lagt to forskellige strategier for den nordlige og sydlige del af regionen for at få indbrudstyvene i nettet.
- I de sydlige kommuner bruger vi en fiskenet-strategi, hvor vi patruljerer hensigtsmæssigt i forhold til infrastrukturen, langs S-togsnettet eller motorvejene på baggrund af, hvor vi har kunnet registrere indbruddene de seneste døgn eller timer. Med indsatsen i nord vil vi i stedet holde øje med vores »faste kunder« og måske aflægge et besøg hos nogle af de kendte tyve, der er på fri fod, forklarer Lene Sørensen.

Aktionen sker på baggrund af en stor stigning i antallet af indbrud i begyndelsen af januar i forhold til sidste år. Stigningen er især sket i Halsnæs, Gribskov, Fredensborg, Rudersdal og Gentofte, hvor der i nogle kommuner er sket en flerdobling af antallet af indbrud sammenlignet med sidste år.
Nordsjællands Politi laver indbrudsaktionen i samarbejde med Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere