Lokale partier skjult for vælgere

Lokallisten i Rudersdal Kommune stiller op til kommunalvalget 19. november, men partiets navn fremgår ikke af partilisten i stemmelokalet, hvis man vil brevstemme. Det skriver Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Lokallisten i Rudersdal Kommune har siden 1985 stillet op til kommunalvalget og er kommunens næststørste i den nuværende kommunalbestyrelse. Men partinavnet mangler på den liste over partier, der hænger i stemmelokalerne rundt omkring i kommunen, hvis man vil brevstemme til kommunalvalget den 19. november. Sådan forholder det sig også i andre kommuner, hvor lokallister stiller op til valget.

- I første omgang troede jeg, at det var en tanketorsk fra kommunen, men så talte jeg med borgmester Jens Ive (V), som var lige så rystet som mig. Rudersdal Kommune rettede efterfølgende henvendelse til Økonomi- og Indenrigsministeriet om, at der eventuelt kunne skrives nedenunder listen i stemmelokalet, at Lokallisten også stillede op.

- Deres svar var, at det måtte man ikke, og at kun det godkendte materiale måtte anvendes. Det synes jeg er tåbelig uhensigtsmæssigt, siger Axel Bredsdorff (L), som stiller op for Lokallisten til det kommende kommunalvalg.

Kasper Møller Hansen, professor på Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet, mener, at man som brevstemmer bliver nødt til at være godt forberedt.

- Det er sværere at brevstemme end at stemme almindeligt, fordi du ikke har overblik over, hvem der stiller op. Især hvis du lige er flyttet til kommunen, og for eksempel ikke kender den lokale partiliste, eller hvis du skal stemme for første gang og måske ikke har den store politiske indsigt, siger Kasper Møller Hansen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere