Lørdag bliver der mørkt, når lyset slukkes på hele kloden

Verdensomspændende fænomen i kampen for den globale biodiversitet afvikles lørdag aften.

Lørdag aften klokken 20.30 bliver der mørkere i Danmark.

Det er er Earth Hour, og i timen mellem 20.30 og 21.30 kan alle vise deres støtte til klodens biodiversitet ved at slukke lyset. Det sker herhjemme, og det sker på resten af planeten. Og rundt om ses effekten tydeligt, når store og velkendte bygningsværker, der normalt er oplyst, pludselig henligger i mørke.

I hovedstadsområdet gælder det blandt andet Kronborg, Københavns Rådhus og Øresundsbroen. Og så kan private hjem altså også vise deres støtte ved at slukke lyset.

Earth Hour er ifølge Verdensnaturfonden verdens største opråb på planetens vegne.

- Og der er mere end nogensinde brug for, at virksomheder, borgere og politikere står sammen og giver kloden en stemme og sætter handling bag ordene, hedder det i en pressemeddelelse fra organisationen.

Kendte bygningsværker i mørke

Rundt om på Jorden bliver lyset slukket ved Operahuset i Sidney, Eiffeltårnet i Paris, Brandenburger Tor i Berlin, Colosseum i Rom, Markuspladsen i Venedig, Sheikh Zayed-moskéen i Abu Dhabi og Akropolis i Athen. 

I Danmark er der mange af landets kommuner, der slukker lys - og det gælder for eksempel Københavsn Kommune, som vil lade rådhuset henligge i mørke.

- Tidligere år har der været arrangeret aktiviteter som for eksempel hyggelige events i mørket med fokus på biodiversitet i flere kommuner. Det kommer corona desværre igen i år i vejen for, men vi er enormt glade for den opbakning, vi alligevel oplever fra kommuner, virksomheder og private borgere, siger Bo Øksnebjerg, der er generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Den symbolske lysslukning skal gøre opmærksom på, at jordens biodiversitet er i fare. Dyre- og plantearter forsvinder, og det i et stadigt stigende tempo.

- Vi slukker lyset for at sætte fokus på, at vi mister vilde dyr, biodiversitet og enestående natur som aldrig før. Earth Hour er verdens største opråb på planetens vegne, og der er mere end nogensinde brug for, at vi står sammen og giver vores klode en stemme. Naturen er i krise, men den er også nøglen til at løse nogle af vor tids største globale udfordringer. Skovene opsuger for eksempel drivhusgasser fra luften og holder på regnen, så mennesket kan få drikkevand. Derfor opfordrer vi danskerne til sammen med virksomhederne og kommunerne at deltage i årets Earth Hour. Når kloden går i sort, viser vi, at vi forventer, at verdens beslutningstagere lytter og handler, siger Bo Øksnebjerg.

Han tilføjer, at Verdensnaturfonden ikke bare ser Earth Hour som en time, hvor man slukker lyset - men at der er tale om en bevægelse for fremtiden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik