Lodsejere får mio.-erstatning

Hillerød Kommune betalte for lidt, da den eksproprierede et område til byudvikling. Nu skal den af med yderligere 9,8 millioner kroner. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hillerød Kommune er ved Retten i Hillerød blevet dømt til at betale i alt 9,8 millioner kroner i erstatning til fire lodsejere i Hillerød foruden godt 800.000 kroner i blandt andet sagsomkostninger og advokatbistand.
Sagen begyndte i 2007, da et flertal i Hillerød Byråd besluttede at ekspropriere syv lodsejeres jord for at kunne byudvikle området, kaldet Ullerødbyen. Men lodsejerne fandt, at kommunens pris var alt for lav.
- Jeg ved, at det for mine klienter har været en langt tur. Det startede i august 2007. Det er en belastning for folk, der bliver tvunget fra deres hjem og så oven i købet skal slås for den erstatning, de er berettiget til. Det har været hårdt, siger de fire lodsejeres advokat, Nils Guttenberg.
I første omgang blev den erstatning, kommunen ville give for ekspropriationen, indbragt for taksationskommissionen. Siden klagede lodsejerne til Overtaksationskommissionen, der fandt frem til en endnu mindre erstatning. Den afgørelse indbragte lodsejerne for byretten, der altså erklærede sig enig i sagsøgernes påstand.
Men sagen har tæret på lodsejerne. Blandt andet Martin Jensen. Han er femte generation på gården Moseholm fra 1877. Han vurderer, at forløbet var medvirkende årsag til, at han blev skilt fra sin kone.
- Man skal sørme tænke sig om, inden man går videre med sådanne sager, for det koster på det personlige plan. Men nogle gange må man kæmpe for, hvad man synes, man har ret i. Man gjorde noget, det er godt at tage med sig, siger Martin Jensen.
Hillerød Kommune oplyser, at den ikke udtaler sig, før dens jurister har læst afgørelsen.
Kommunen kan anke sagen til landsretten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere