LLO bekymrede over nedbrudte forhandlinger

Lejernes Landsorganisation, LLO, er dybt frustrerede over, at regeringen netop har valgt at indstille forhandlingerne om et indgreb mod udenlandske kapitalfonde.

Det er dybt beklageligt og overraskende, at boligminister Kaare Dybvad Bek (S) har valgt at indstille de forhandlinger, der skulle stoppe udenlandske kapitalfondes opkøb af billige lejeboliger. Sådan lyder det fra Lejernes Landsorganisation.

- Et forhandlingssammenbrud på dette tidspunkt giver simpelthen ingen mening. Kommer der ikke et indgreb, er det som blod i vandet for de udenlandske kapitalfonde, som nu kan fortsætte ufortrødent, lyder det fra foreningens landsformand Helene Toxværd.

De nu nedbrudte forhandlingerne blev blandt andet igangsat efter flere sager om den amerikanske kapitalfond Blackstones opkøb af lejligheder. 

Uenighed om karensperiode

Et af de helst store stridspunkter i forhandlingerne har været det såkaldte spekulantstop, der er et tiltag, der havde til hensigt at ramme de mest kortsigtede investorer. Regeringen foreslog at indføre en karensperiode på syv år, før en udlejer kan hæve husleje fra en lejer. Men det forslag har der altså ikke været opbakning til blandt de andre partier.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg kun ville lave et indgreb, hvis det reelt ville ramme de kortsigtede spekulanter, samtidig med at vi friholder andelsboligerne. Derfor foreslog vi et spekulantsop, fordi det ville ramme de meget kortsigtede spekulanter og ifølge Finanstilsynet ikke ville ramme andelsboligerne. Derfor er jeg selvfølgelig uforstående over for, at der ikke er opbakning til forslaget, har Kaare Dybvad Bek tidligere udtalt.

Forslaget fra boligministeren

At de andre partier ikke har ønsket at stemme for et forslag, hvor andelsejerne ifølge Finanstilsynet ikke bliver ramt, skaber stor undren hos LLO.

- Det er uforståeligt, at flere partier har haft som deres eneste krav til forhandlingerne, at andelshaverne ikke bliver ramt. Når regeringen så præsenterer et forslag, der ikke rammer andelshaverne og som ABF (Andelshavernes Fællesrepræsentation) nikker til, så kan det stadigvæk ikke gå igennem, siger Helene Toxværd.

Selvom regeringen nu har kastet håndklædet i ringen, er der dog stadig et lille håb for, at en aftale kan falde på plads. De blå partier vil nemlig nu sammen med radikale forsøge at genoptage forhandlingerne og finde en løsning. Onsdag eftermiddag mødtes Radikale Venstre, de Konservative, Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige til et møde.

LLO håber, forhandlingerne i blå blok vil løse problemerne med kapitalfondene, men de er skeptiske overfor, hvad der nu kommer til at ske. 

- Vi aner jo ikke, hvad der kommer til at ske, men hvis de forhandler om nogle af de ting, der ligger tilbage fra regeringsudspillet, så er vi bange for, at de ikke kommer til at imødegå de problematikker, der ligger, siger Hele Toxværd.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere