Livstegn fra forsvundne piger: Vi er i Allahs hænder

Flere efterlyste piger fra Københavns Vestegn frygtes at være rejst ind i Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat.

Flere af de piger, der er efterlyst, menes at være blevet radikaliseret i et boligbyggeri i Brøndby Strand.

Flere forældrepar på den københavnske vestegn har efterlyst deres savnede døtre. Nu er der livstegn fra en af dem, skriver Ekstra Bladet. 

- Vi er i Allahs hænder.

Sådan lyder den korte besked, som faren til en af de forsvundne piger har modtaget på mail. En besked, som bestemt ikke gør ham mere tryg.

- Det betyder, at de er kommet over grænsen til Syrien eller er meget tæt på at være der. Det er ingen af os i tvivl om. Jeg frygter, at de allerede er kommet ind i islamisk stat.

Læs også: Søstre forsvundet i 37 dage: Frygter de er IS-krigere​

Hans datter, en 21-årig kurdisk-dansk pige, er forvundet sammen med to etnisk danske piger på 18 år, der er vokset op i Ishøj. De tre piger rejste til Tyrkiet den 23. juni. Forældrene frygter, at de vil slutte sig til den 21-åriges mand, der rejste til Syrien for at kæmpe for IS sidste år.

Den ene af pigerne har angiveligt en 10. klasses eksamen og har arbejdet i en lokal butik i Ishøj. En anden har netop gennemført første år på et lokalt gymnasium og konverterede til islam for godt et år siden, hvor hun stoppede med at spise svinekød, blev mere indelukket og iklædte sig slør og handsker.

Flere af forældrene er nu rejst til Tyrkiet i håb om at finde deres piger. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik