Livsfarligt: Motorvejsbilister torpederer cykelsti gang på gang

Flere gange er bilister på Hillerødmotorvejen braget ind over en cykelsti, som kun er beskyttet af et trådhegn. To gange er cyklister blevet ramt.

Mindst tre gange er bilister røget af Hillerødmotorvejen ved Gladsaxe og kørt ind over en cykelsti.

Cykelstien er ikke er beskyttet af et autoværn, men derimod et trådnet, som bilerne er braget direkte igennem.

To gange er det gået ud over tilfældige cyklister, som er blevet ramt og er kommet alvorligt til skade.

Forleden skete så endnu et uheld. Det fortæller Torben Hansen, der dagligt cykler fra Værløse til København på supercykelstien langs motorvejen.

- Jeg så ikke uheldet. Men jeg kan se, at der endnu engang er drønet en bil gennem hegnet, som er blevet ødelagt, siger Torben Hansen, der på ingen måde synes, at supercykelstien er særlig super.

Så kvinde blive torpederet 

Han hæfter sig ved, at der kun autoværn på cirka trefjerdedele af strækningen, hvor cykelstien følger Hillerødmotorvejen, og han er fortørnet over, at Vejdirektoratet endnu ikke har villet sætte autoværn på den resterende del af strækningen.

- Der er ti meters græs til motorvejen, hvor folk kører ekstremt hurtigt, og der er ikke nogen form for beskyttelse mellem biler og cykelsti. Sidste år var jeg vidne til, at en kvindelig cyklist blev kørt ned 50 meter foran mig, fordi en bilist skred ud over cykelstien. Hun lå to måneder på hospitalet, fortæller Torben Hansen til TV 2 Lorry.

Tilbage i januar i år skete et lignende uheld på den samme strækning, hvor endnu en cyklist blev torpederet af en vildfaren bilist.

Frygter selv at blive ramt

TV 2 Lorry skrev dengang om hændelsen, som Torben Hansen tippede os om. Vejdirektoratet kunne dengang ikke forklare, hvorfor der ikke var autoværn på hele strækningen. Men de skrev i en mail, at de ville ”underkaste ulykkesstedet og den omkringliggende strækning en nærmere analyse, og derefter afgøre, om der skal opsættes autoværn eller laves andre ændringer på strækningen."

quote Det er uhyggeligt, at man skal cykle med livet som indsats. Folk kører alt for stærkt på den motorvej, og nu er der så endnu engang en bilist, der er røget ind over cykelstien. Det er bare ikke i orden.

Torben Hansen, cyklist.

At trådnettet stadig ikke er blevet erstattet med autoværn, frustrerer Torben Hansen. Han frygter, at han selv en dag risikerer at blive offer for en vildfaren bilist.

- Det er uhyggeligt, at man skal cykle med livet som indsats. Folk kører alt for stærkt på den motorvej, og nu er der så endnu engang en bilist, der er røget ind over cykelstien. Det er bare ikke i orden, siger han.

Genetablerer trådnet

I forbindelse med det seneste uheld, der fandt sted den 3. oktober, har Vejdirektoratet sendt TV 2 Lorry et skriftligt svar, hvor de oplyser følgende:

- Vi er opmærksomme på uheldet, der skete den 3. oktober - heldigvis uden personskade, så vidt vi har fået oplyst fra politiet. Foranlediget af uheldet genetablerer vi i første omgang trådhegnet, så de nuværende forhold bringes i orden. Efterfølgende vil vi blandt andet på baggrund af en besigtigelse vurdere, om vi også skal opsætte autoværn på stedet, skriver afdelingsleder Maria Lønsmand Meiner til TV 2 Lorry.

Det svar giver Torben Hansen dog ikke meget for.

- Det er jo fuldstændig det samme svar som sidst og ren galimatias, at de stadig ikke har sat autoværn op. Et trådhegn er jo ikke nok til at afskærme os cyklister fra bilerne, siger han. 

Vi har tidligere sat fokus på problemet. D. 3. januar gik det galt. Her røg en bil gennem trådhegnet og ramte en kvinde, der kom alvorligt til skade - og i tirsdags skete endnu en ulykke, hvor en bil igen bragede gennem trådhegnet og ind på cykelstien.  Nu kan det være nok, mener Torben Hansen, der i årevis har bedt Vejdirektoratet om et autoværn på strækningen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere